Themabijeenkomsten

Themabijeenkomst Hack het leren

Themabijeenkomst Hack het leren
Vrijdagmiddag 20 januari 2017 in het Innovatiehuis

Een hackathon is voor veel scholen een nieuw begrip. De hoogste tijd dus om ermee kennis te maken en jouw onderwijs hiermee te vernieuwen.

Themamiddag met Sem van Geffen (Mission Start)Nick van Breda (24h Education Hackathon), Harry van der Schans (Koning Willem I College) en Adam Saint (Design Academie Eindhoven)
 

In mei kwamen 2.000 jongeren uit de hele wereld bij elkaar in Utrecht om vijf dagen van en mét elkaar te leren. Campus Party Europe was voor de eerste keer in Nederland. Nog niet eerder is er op deze schaalgrootte door studenten informeel geleerd en gewerkt aan oplossingen voor de toekomst.

Campus Party Europe laat zien dat leren overal kan en – in een speciale setting – jongeren bijzonder aanspreekt om te komen en samen aan de slag te gaan. In een hackathon worden uitdagende, echte problemen gepresenteerd, die in teams moeten worden doorvertaald naar ideeën en oplossingen. Alles valt te ‘hacken’: van verkeersproblemen tot voedseltekorten, van gezondheidsproblemen tot het leren op scholen. Een hackathon is voor veel scholen een nieuw begrip. De hoogste tijd dus om ermee kennis te maken en wie weet… om er als school ook aan mee te gaan doen.

Tijdens deze themamiddag in het Innovatiehuis krijgt u een beter beeld, handvatten en wordt u voorzien van tips om uw team voor deze manier van leren te enthousiasmeren en concrete vervolgstappen te zetten. De middag is gevalideerd voor 4 RU.

Nick van Breda (24h Education Hackathon) organiseert hackathons voor jongeren in Nederland en weet als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en regelen van dit soort evenementen. Nick gelooft in de creativiteit van jongeren en zijn missie is om deze binnen en buiten het schoolsysteem ‘aan te boren’.

Harry van der Schans (Koning Willem I College, ’s-Hertogenbosch) heeft een methode met leermaterialen ontwikkeld om studenten een creatief proces te laten doorlopen. Van prikkel tot pitch. Het ICE-model biedt structuur voor projectmatig en interdisciplinair werken op school. Maar het is ook een mooie onderlegger voor hackathons.

Adam 
Saint (Design Academie Eindhoven) zal praktijkvoorbeelden delen, zowel in zijn werk als docent Fotografie aan het Koning Willem I College, als bij de Design Academie in Eindhoven.

Deze themamiddag wordt begeleid door Sem van Geffen. Hij is innovator en gamification expert in het onderwijsveld en runt een community of practice, Mission Start, met 600 aangesloten docenten en ontwikkelaars. Sem ziet hackathons als de volgende, grote kans om het onderwijs te vernieuwen.

Deze themamiddag vindt plaats op vrijdag 20 januari 2017 om 13:00 uur in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch. Optioneel kun je je aanmelden voor de lunch (€15,- ) We sluiten omstreeks 17:00 uur af met een netwerkborrel in de Huiskamer. Aanmelden voor deze Themamiddag (€45,- excl.lunch) kan via de online databank.

Top