Themabijeenkomsten

Themamiddag Virtual Reality in MBOonderwijs

Themamiddag Virtual Reality in MBOonderwijs
Woensdagmiddag 7 december in Innovatiehuis
Eerder dit jaar organiseerde Kennisnet een VR Challenge met 3 MBO scholen en vonden MBOstudenten toepassingen voor urgente vraagstukken voor opdrachtgevers als Schiphol, politie en Hartstichting met virtual reality.

Deze middag delen Kennisnet, Media College Amsterdam, Cibap en SintLucas hun ervaringen en gaan we graag met jou aan de slag met VR en in gesprek over de rol van virtual reality in het onderwijs
 
Op woensdagmiddag 7 december 2016 staan de mogelijkheden van Virtual Reality in het (MBO-)onderwijs centraal tijdens de themamiddag in het Innovatiehuis.

Remco Pijpers (strategisch adviseur digitale geletterdheid, Kennisnet) is schrijver van de brochure 'Virtual Reality in het Onderwijs'. Hij begeleidde de MBOscholen bij de Virtual Reality Concept Challenge en leidt deze Themamiddag.
Ervaar zelf de mogelijkheden van VR apps op jouw eigen smartphone, Kennisnet maakte een flyer met de mogelijkheden.

De drie scholen van de VR challenge leveren een bijdrage deze middag:

Rufus Baas en Jorick Scheerens (MediaCollege Amsterdam) delen graag met enkele studenten de ervaringen van de (door hen gewonnen) VR challenge. Rufus geeft ook informatie over het 'bouwen' van een nieuw VR project.

Jan van Bemmel (Cibap) levert een bijdrage over de VR challenge en de zojuist geopende Ontwerpfabriek van Cibap, waar studenten ook aan de slag gaan met VR toepassingen voor opdrachtgevers.

Pieter van Klaveren (SintLucas) presenteert een kunstzinnig onderzoek naar gebruik van VR en AR in het onderwijs als onderdeel van een groter project School Around (www.schoolaround.tv) genaamd "Pencil versus Pixel".

De themamiddag rond VR is gevalideerd in het Lerarenregister voor 3 RU.

Deze themamiddag vindt plaats op woensdag 7 december 2016 om 13:00 uur in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch. Optioneel kun je je aanmelden voor de lunch (€15,- ) We sluiten omstreeks 17:00 uur af met een netwerkborrel in de Huiskamer. Aanmelden voor deze Themamiddag (€45,- excl.lunch) kan via de online databank.
Top