Themabijeenkomsten

Kritische denkvaardigheden in MBO

Kritische denkvaardigheden in MBO
woensdagmiddag 28 juni 2017 in het Innovatiehuis

Kritische denkvaardigheden zijn noodzakelijk voor de opleiders en docenten in het MBO om de dialoog met studenten aan te gaan over complexe thema's. Leer de methodiek Rationale kennen en ga zelf aan de slag om jouw kritische denkvaardigheid te ontwikkelen. Omdat kritische denkvaardigheden onlosmakelijk verbonden zijn met creatief denken, hiervoor ook alle aandacht.
Met oa. Timo ter Berg (Kritisch Denken BV), Daan van Riet (ROC Midden Nederland), Harry van der Schans (Koning Willem I College) en Jelle Marchand (ROC Mondriaan)
 
Themamiddag rond Kritische Denkvaardigheden.

Kritische denkvaardigheden zijn noodzakelijk voor de opleiders en docenten in het MBO om de dialoog met studenten aan te gaan over complexe thema's als radicalisering, racisme, democratische waarden etc. om de weerbaarheid van studenten te verbeteren. 
Daarnaast zijn kritische denkvaardigheden onlosmakelijk verbonden met creatief denken.

Deze middag ga je zelf aan de slag om jouw kritische denkvaardigheden te ontwikkelen.
Op het programma staan in ieder geval: 
Workshop van Timo ter Berg van Kritisch Denken BV over "Rationale", een methodiek om kritische denkvaardigheden te ontwikkelen, zeer geschikt voor toepassing in het MBO onderwijs.
Daan van Riet deelt zijn ervaringen met deze methodiek bij ROC Midden Nederland
Deelnemers gaan ook zelf aan de slag met deze methodiek, niet alleen tijdens de Themamiddag, maar kunnen er ook nog 3 maanden gratis mee werken in hun eigen school.

Workshop van Harry van der Schans, auteur van het boek "iDNA, duurzaam leren innoveren", over de motor van innovatie: Creativiteit;
Harry geeft concrete handvatten voor het ontwikkelen van creatieve denkvaardigheden van medewerkers, studenten en docenten. 

Als derde spreker zal Nathalie Dupon (vervangt Jelle Marchand, Directeur ROC Mondriaan) ingaan op de visie, filosofie erachter en ervaringen van ROC Mondriaan met Critical Thinking (als één van de 6 C's, 21e century skills uit de NPDL). Jelle heeft dit een integraal onderdeel van het N2 programma bij ROC Mondriaan laten worden.


Deze workshop Kritische Denkvaardigheden in het MBO vindt plaats op woensdagmiddag 28 juni in het Innovatiehuis te 's-Hertogenbosch vanaf 13:00 uur.
Optioneel kun je je aanmelden voor de lunch (€15,- vanaf 12:00 uur).
We sluiten omstreeks 17:00 uur af met een netwerkborrel in de Huiskamer.

Aanmelden voor deze Themamiddag (€45,- excl.lunch) kan via de online databank.
Top