Als je doet wat je altijd deed, Krijg je wat je altijd kreeg. Er is een grote roep om meer creativiteit. Het wordt genoemd als een van de belangrijkste 21’ste -eeuwse vaardigheden. De urgentie wordt door bedrijfsleven en wetenschap aangegeven. ‘Creativiteit is een hot topic in onderwijs, organisaties en ministeries. Het is een onderwerp waar we eigenlijk niet omheen kunnen, toch is er relatief weinig aandacht voor een andere manier van leren denken en omgaan met bestaande kennis’, aldus psychologe Simone Ritter .

Programma-inhoud

De Basistraining

De basistraining is zoals de titel  aangeeft de basis van de creativiteitsbeweging. Als je niet eerder een grondige creativiteitstraining hebt gedaan is dit de logische keuze voor je.

Je leert te denken in processtappen waarin de stappen divergeren en convergeren hun plaats hebben. Je gaat het proces begrijpen en tools leren om het toe te passen.

De drie trainingen geven alle drie een solide basis maar door de trainers worden er verschillende accenten gegeven.

  • Addy zal wat meer accent leggen op facilitatorsvaardigheden zoals het creëren van commitment. (VOL)
  • Erik leert je een praktische waaier van tools en technieken van Creative Problem Solving. (VOL)
  • Judith combineert CPS met meervoudige intelligenties. (VOL)

Je kunt je aanmelden voor de basis training en eventueel voorkeur voor een trainer aangeven. Er kunnen maximaal 30 mensen per groep geplaatst worden.

Groep 1: Trainer : Addy de Zeeuw (VOL)
Groep 2: Trainer: Erik op ten Berg (VOL)
Groep 3: Trainer: Judith de Jong (VOL)

Eendaagse trainingen

Als je al een basis training hebt gevolgd (bij COCD, Facilitators.nl, Consortium voor Innovatie, CPS Buffalo of vergelijkbaar) kun je kiezen voor eendaagse trainingen waarin andere processen worden ervaren of aangeleerd. Je kennis van creativiteit kun je hier toepassen.

Woensdag: 1. Cor Noltee: Design Thinking

Woensdag: 2. Jakob Sutmuller: Serious Concepting

Donderdag: 1. Nuala Burns: Theory U

Donderdag: 2. Edwin de Vos: Lego Serious Play: toegepast op de vraagstelling: hoe realiseren we een creatieve beweging in onze mbo instelling

Specials

Voor de specials kunt u zich pas op het eiland opgeven. Dit programma wordt nog aangevuld. Hier vast een eerste tipje van de sluier

Vrijdagochtend:

Team

De trainingen en workshops worden gegeven door gerenommeerde creatief denkers uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Addy de Zeeuw

Addy de Zeeuw (VOL)

ann

Annemarie Hoevenaars

Erik op ten Berg

Erik op ten Berg (VOL)

Judith de Jong

Judith de Jong (VOL)

Nuala Burns

Nuala Burns

Cor Noltee

Cor Noltee

Edwin de Vos

Edwin de Vos

Jacob Suttmuller

Jacob Sutmuller

Sanne Roemen

Sanne Roemen

Robert Verheule

Robert Verheule

Arjan van Vembde

Arjan van Vembde

dorus verwiel

Dorus Verwiel

Praktisch

Dinsdag 5 t/m vrijdag 8 november 2019, Terschelling

Organisatie
Festival der Creativiteitsorde is een initiatief van het Consortium voor Innovatie. Bij het festival zijn inmiddels tien MBO scholen betrokken.

Kosten
Speciaal voor deze eerste editie is de prijs €795,- per persoon. Inclusief: Het gehele programma gedurende 4 dagen + catering. Exclusief: Overtochten Harlingen – Terschelling | Hotelovernachting

 

Verblijf/ Hotelovernachting
Wij hebben speciaal voor dit festival verschillende hotelaccommodaties geselecteerd. Afhankelijk van het aantal personen bieden wij je de beste optie voor je verblijf gedurende het Festival. Deze mogelijkheden worden na registratie door ons aangeboden en besproken.

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars