Bart van Rosmalen en Anouk Saleming

cviweb / Bart van Rosmalen en Anouk Saleming

Bart van Rosmalen en Anouk Saleming

Hoe nodig je de verbeeldingskracht uit in de haarvaten van het dagelijkse werk? Meestal is er in het ‘gewone’ werk geen tijd om naar Terschelling af te reizen en je onder te dompelen in creatieve manieren van werken! Hoe kun je tegen de tijd in dan toch in je werk een wending maken? Bart &Anouk nemen de deelnemers mee in twee krachtige ’take away’ manieren van werken midden in de hectiek van alledag, die ruimte voor verbeelding maken. 

Ze nemen daarbij zelf mee: de poëzie, de muziek, tekeningen en verhalen.

Wees een reiziger, sla nieuwe wegen in, kies straten uit die je nog niet eerder liep, open onbekende deuren, praat met vreemden, sleep geen onnodige dingen met je mee, maak je handen leeg om te klimmen op muren, bergen en in bomen, kijk verder dan je neus lang is, spring in het diepe, of hoger dan je de lat legt, maar spring, SPRING!

Bart van Rosmalen, van origine improviserend cellist e theatermaker, promoveerde begin 2016 bij de Universiteit van Humanistiek met het boek Muzische Professionalisering – publieke waarden in professioneel handelen (Uitgeverij Ijzer). Sinds 2014 leidt hij als lector een onderzoeksgroep bij Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daar ligt het accent op makerschap en hoe je vanuit een muzisch perspectief kan werken in organisaties, zowel binnen HKU als daarbuiten. Onderzoekers bij het lectoraat worde uitgenodigd om naast actieonderzoek zelf ook een vorm van ‘vertellen, spelen of maken’ in te zetten. Na het schrijven van het proefschrift begon Bart naast het werk te tekenen.

Anouk Saleming werkt als docent op Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze geeft les in schrijven, maken en spelen. Zij maakt deel uit van het lectoraat muzische professionalisering. Ze schrijft toneel, proza en poëzie. In haar schrijven is zij steeds op zoek naar het herwaarderen van de woorden die we zeggen. Hoe kunnen we onze soms versleten dagelijkse taal een impuls geven?

Team

Festival der Creativiteit bestaat uit 2-daagse training Creatief Probleem Oplossen (Addy – Judith, Paul Peter – Erik op den Berg geven geheel in hun eigen stijl COP).
Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken.
De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie.
Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars