Cathelijne Melissen

cviweb / Cathelijne Melissen

Cathelijne Melissen

Samen kom je verder. Maar hoe doe je dat?

Zo’n 13 jaar geleden werd Cathelijne door een collega gevraagd om met haar een groepsbijeenkomst te faciliteren. Na die bijeenkomst dacht ze: dit smaakt naar meer. Deelnemers met elkaar in gesprek laten gaan, kennis en ervaringen uit laten wisselen, en niet op een standaard manier. Ze zoekt naar afwisseling in passende werkvormen en altijd met het belang (en doel) van de groep voorop. 

Cathelijne werkt als facilitator en omgevingsmanager bij Royal HaskoningDHV. Ze begeleidt (project)teams of groepen gericht op teamontwikkeling, samenwerking en leren van elkaar. Ze is, samen met Job van den Berg, de drijvende kracht achter het Facilitatienetwerk van Royal HaskoningDHV, een intern netwerk bestaande uit circa 120 collega’s die faciliteren binnen hun projecten. In dat kader coördineert en organiseert ze bijeenkomsten gericht op kennisuitwisseling en verdere professionele ontwikkeling. Dit is voor zowel collega’s als externe facilitators. Tevens is ze een van de co-trainers van de training de Basics van (online) Faciliteren voor collega’s van Royal HaskoningDHV.

1-daagse training: Begeleiden van groepssessies: het gaat vaak anders dan je denkt.

Deelnemers aan deze training brengen hun leervragen voorafgaand aan de trainingsdag in (kort van tevoren). Mede aan de hand van ‘het Kompas’ ontstaat er een praktijkgerichte dag waarin we oefenen met de eigen praktijksituaties. Door onderlinge reflectie en met theoretisch achtergrondmateriaal uit het boek ‘Het gaat altijd anders dan je denkt” gaan we aan de slag met het begeleiden van groepssessies. 

Team

Festival der Creativiteit bestaat uit 2-daagse training Creatief Probleem Oplossen (Addy – Judith, Paul Peter – Erik op den Berg geven geheel in hun eigen stijl COP).
Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken.
De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie.
Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars