Expeditie DWARS

cviweb / Expeditie DWARS

Expeditie Dwars

Onderwijsexpeditie voor startende mbo-docenten,

lerarenopleiders, leidinggevenden en beleidsmakers

woensdagavond 13 – vrijdag 15 november 2019 in Rotterdam

Expeditie Dwars is een Onderwijsexpeditie speciaal voor startende mbo-docenten, lerarenopleiders, leidinggevenden en beleidsmakers. Het centrale thema is startend docentschap in het beroepsonderwijs. De superdiverse en multiculturele stad Rotterdam is de bestemming. De stad waar meer dan 70 procent van de studenten een migranten achtergrond heeft. We gaan op onderzoek uit, dwars door mbo-instellingen en de stad. Deelnemers gaan in dialoog met docenten, studenten, leidinggevenden, ondersteunende diensten, Rotterdammers en elkaar.

Voor het expeditieteam kijken we naar een groepssamenstelling die ’t verschil willen maken; een evenwichtige verdeling van deelnemers. Waarvan minimaal acht startende docenten.

Expeditieleden zijn welkom als ze een individuele leervraag hebben die bij het thema past. Deze individuele leervraag levert per persoon een pay-off en de expeditie is dus te beschouwen als individuele professionalisering.

De expeditie is een initiatief van De BVMBO, Lerarenopleiding Gezondheid & Welzijn van de HAN, MBO Raad en het Consortium voor Innovatie. Addy de Zeeuw zal de expeditie faciliteren.

bvmboMBO Raad

Expeditie DWARS – 13 – 15 november 2019 – samengevat:

• Woensdagavond 13 november start om 18.30 einde vrijdag 15 november om 17.00 uur in Rotterdam
• Algemene thema: Startend docentschap, docenten opleiden voor het beroepsonderwijs en multicultureel opleiden;
• Op het programma staan: een jobshadow, een diepte-interview met een expert, socratische straat interviews;
• Na de expeditie heb je meer inzicht gekregen in de wijze waarop er binnen een mbo-instelling wordt samengewerkt..
• Door de samenstelling van de groep neem je inzichten mee, die bruikbaar zijn in je eigen organisatie.
Het programma is intensief omdat we niet alleen bezoeken af leggen maar ook ter plaatse de vertalingen naar de eigen situatie gaan maken.

Deelnemers aan eerdere expedities kenmerkten het ongeveer als volgt: “inspirerend, enthousiasmerend, informeel, leuk, hard werken. Zou het niet gemist willen hebben”.

De kosten per deelnemer zijn 845 euro (er wordt geen btw gerekend), inclusief hotel o.b.v. verblijf in 1 persoonskamer.

Aanmelden voor deze expeditie kan door een mail te sturen naar annemariehoevenaars@cviweb.nl     Wanneer je hulp nodig hebt bij de aanvraag binnen jouw instelling helpen we je graag.

We starten woensdagavond 13 november 2019 om 18.30 uur, eindtijd vrijdag 15 november ca. 17 uur.