Job van den Berg

cviweb / Job van den Berg

Job van den Berg

Job van den Berg is strategie en management consultant bij Royal HaskoningDHV en leading professional met als specialisatie ‘levende lerende netwerken’. Hij is een professioneel facilitator en moderator met meer dan 30 jaar praktijkervaring en werkt ruim 20 jaar als trainer in het begeleiden van groepssessies en samenwerking. 

Begeleiden van groepssessies: het gaat vaak anders dan je denkt.

Job van den Berg ontwikkelde met Anita Mulder een training professioneel faciliteren van groepssessies voor adviseurs bij Royal HaskoningDHV, die dit als een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse werk uitoefenen. In deze trainingen zijn de leervragen en praktijksituaties van de deelnemers het vertrekpunt. Op basis van de belangrijkste leervragen van enkele honderden deelnemers schreven zij het praktijkboek “Het gaat altijd anders dan je denkt” over het voorbereiden en begeleiden van groepssessies. In het boek en in de training staat het ‘Kompas van de facilitator’ centraal. Dit geeft de begeleider van een groepssessie de juiste orientatie en richting vooraf; tijdens de sessie helpt het overzicht te houden en kun je er bij interventies op terugvallen.

Deelnemers aan deze training brengen hun leervragen voorafgaand aan de trainingsdag in (kort van tevoren). Mede aan de hand van ‘het Kompas’ ontstaat er dan een praktijkgerichte dag waarin met behulp van het oefenen van praktijksituaties, onderlinge reflectie en theoretisch achtergrondmateriaal uit ‘Het gaat altijd anders …”

Het beoofde aantal deelnemers is 10 á 12.

Team

Festival der Creativiteit bestaat uit 2-daagse training Creatief Probleem Oplossen (Addy – Judith, Paul Peter – Erik op den Berg geven geheel in hun eigen stijl COP).
Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken.
De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie.
Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars