Nel Mostert

cviweb / Nel Mostert

Nel Mostert

Ik vroeg eens aan iemand die mij voor het eerst zag: “Wat voor beroep denk je dat ik heb?”. Het antwoord was: “Volgens mij werk je in een winkeltje met allemaal creatieve knutseldingen.”. Nou, dat klopt helemaal. Ik knutsel programma’s in elkaar, en dan het liefst voor creatieve brainstormsessies, of netjes gezegd Creative Problem Solving workshops. Daar ligt mijn expertise en mijn passie. Vanuit mijn winkel MCCIM (Mostert Consultancy voor Creativiteit en Innovatie Management) breng ik onder andere methoden aan de man waarmee deelnemers in workshops hun creativiteit ontdekken. Wat is er mooier dan een glimlach op het gezicht van iemand die zojuist een weergaloos idee had!? Daar doe ik het voor!

Inmiddels ben ik  24 jaar actief als full-time facilitator. Als all-round facilitator faciliteer ik creatieve workshops, workshops voor projectmatig werken (PSU’s), teambuilding, visie-vorming. Eigenlijk faciliteer ik elke workshop waar een groep mensen voor een specifiek doel bij elkaar komt. Tevens ben ik trainer bij de Facilitation Academy – waar ik de kunst van het faciliteren met veel liefde overdraag aan anderen. Verder ben ik Certified Professional Facilitator | Master èn Assessor bij het International Association of Facilitators. Al met al heb ik heel wat leuke knutsel-produkten in mijn winkeltje!

 

De training: zo meet je op 8 niveaus de creativiteit van organisaties.

Hoe meer creatieve workshops ik faciliteerde, hoe meer ik me afvroeg: “Wat gebeurt er eigenlijk met al die ideeën?” en “Hoe zorgt een organisatie er eigenlijk voor dat haar medewerkers met creatieve ideeën komen?”. Dat ben ik gaan onderzoeken. En als een ware wetenschapper heb ik ontdekt dat er plekken in de organisatie zijn waar je creativiteit kunt meten. En als je iets kunt meten, dan kan je het managen!  Deze zeer interactieve training geeft je inzicht in hoe je creativiteit kunt meten in jouw organisatie en hoe je de daarmee creativiteit van medewerkers kunt managen en innovatie kan stimuleren. Immers: zonder creativiteit géén innovatie!

We gaan kijken waar je creativiteit kunt meten. We gaan daarvoor op reis naar waar creativiteit begint in een organisatie en met 8 tussenstops wordt het al snel duidelijk dat creativiteit niet een vaag iets is, maar juist heel tastbaar en aantoonbaar aanwezig is. Deze training zit vol eye-openers en kan een game-changer zijn voor die organisaties die streven naar blijere medewerkers en naar meer innovaties. De reis brengt je naar de niveaus van 1) de organisatie, 2) idee management, 3) resultaten van creatieve workshops, 4) creativiteit binnen teams, 5) individuele creativiteit, 6) de creativiteit van ideeën, 7) bronnen van ideeën en als laatste: 8) de emoties binnen een organisatie.

Deelnemers ontvangen het artikel “How to measure creativity on 8 different levels in your organisation” en als kadootje een overzicht van 31 creativiteitstechnieken.

Team

Festival der Creativiteit bestaat uit 2-daagse training Creatief Probleem Oplossen (Addy – Judith, Paul Peter – Erik op den Berg geven geheel in hun eigen stijl COP).
Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken.
De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie.
Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars