Rick Lindeman

cviweb / Rick Lindeman

Rick Lindeman

Rick Lindeman (Amsterdam, 1977) wilde eigenlijk Quizmaster worden toen hij jong was. Andere mensen te laten schitteren zat er al jong in. Na zijn studie Planologie in Amsterdam en Rome ging hij werken bij wat nu RVO is. Hier ontdekte dat hij zijn jeugddroom eigenlijk beter op een ander manier kon waarmaken. Als facilitator kon hij namelijk groepen helpen om problemen op een creatieve en gestructureerde manier op te lossen.

Sinds 2013 werkt hij bij Rijkswaterstaat. Hier probeert hij de transitie naar duurzame mobiliteit de versnellen. Het is een (terecht) trotse organisatie, dus dat is hard werken. Daarnaast is hij actief bij het LEF Future Venter. Dit is een voorloper om niet alleen de ratio, maar het hele brein in te zetten tijdens het faciliteren.

Hij heeft zijn eigen bedrijf “Het Faciltieer Atelier” dat sessies verzorgd heeft van de Fietsersbond tot de Game-industrie. De Interrnationale beroepsorganisatie IAF heeft hem in 2020 erkend als Meester facilitator (CPF|M)

Vanaf 2015 is Rick actief als imker. Zijn bijenvolken staan momenteel in De Meern. De samenwerking tussen deze sociale insecten inspireerde hem tot zijn boek “Het Natuurcanvas”. Hij woont in Utrecht met zijn bijen, kinderen, vissen en poes.

Team

Festival der Creativiteit bestaat uit 2-daagse training Creatief Probleem Oplossen (Addy – Judith, Paul Peter – Erik op den Berg geven geheel in hun eigen stijl COP).
Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken.
De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie.
Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars