CreatorsInn – online workshops Creatief probleem oplossen en Faciliteren

cviweb / CreatorsInn – online workshops Creatief probleem oplossen en Faciliteren

CreatorsInn – online workshops

Creatief probleem oplossen en/of Faciliteren

vrijdagmiddagen 14:00 tot 16:00 uur

Online

De creatieve beweging : CreatorsInn – online workshops

Het ontstaan van de CreatorsInn in 2020:

De corona maatregelen zaten de uitvoering van onze geplande fysieke bijeenkomsten in de weg. Wij lieten ons daardoor niet afschrikken om activiteiten te blijven plannen: de creatieve beweging gaat door! Sinds we fysiek niet bij elkaar konden komen, bieden we online trainingen aan in het kader van de creatieve beweging. Regelmatig op vrijdagmiddag kun je aansluiten bij Creatief probleem oplossen en Faciliteren.

Deze online bijspijker / bijblijf workshops werden afgelopen schooljaar ingevuld door Addy de Zeeuw (facilitator met een brede ervaring in creatieve technieken, is gespecialiseerd in het creatief oplossen van problemen en het realiseren van commitment in sessies), afwisselend met de volgende onderwerpen:

  • 1. creatief probleem oplossen.
   • Doorlopen van het bekende proces
   • Eke keer andere werkvormen / technieken
   • Ook voorbeeldig/ onderzoeken wat online mogelijkheden betreft
   • Per keer een andere vraagstelling (in te dienen door een deelnemer of een stakeholder die dit even wil gebruiken)
  • 2. De kunst van het faciliteren
   • Werkvormen
   • Of een behandelen van specifieke items zoals
       • omgaan met weerstand
       • Wat kun je met tijd doen: versnellen / vertragen/ parallelliseren

Een aantal ‘gastfacilitators’, die vorig schooljaar deelnamen aan de CreatorsInn (toen vanuit het CvI geleid door Addy de Zeeuw), zullen de komende vrijdagen invullen.

Alle bijeenkomsten staan op zich en zijn dus per keer te volgen. Je kunt ook zelf een online bijeenkomst leiden.

Vrijdagmiddag 17 november om 14.00 uur is de laatste online workshop tijdens Dé CreatorsInn.

In coronatijd zijn we de online CreatorsInn gestart omdat de facilitatorstrainingen niet door konden gaan. Na corona hebben we de activiteit gewoon doorgezet. Inmiddels zijn de facilitatorstrainingen weer opgestart en gaan we komende vrijdag de LAATSTE CreatorsInn organiseren.

De CreatorsInn van 17 november verzorgt Addy de Zeeuw (All-round Facilitator, gespecialiseerd in Creatief Probleem Oplossen) de laatste online workshop:

Onderwerp/vraagstelling: Hoe sluit je bijeenkomsten het beste af?

Vorm: we doorlopen een creatief proces

Verwacht een informele interactieve bijeenkomst via Zoom! Wil je aansluiten op vrijdagmiddag 17 november, mail Annemarie en zij stuurt je de zoomlink.

De CVI CreatorsInn op vindt online plaats op vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur (online inloop vanaf 13:30 uur, napraten tot 17 uur voor wie dit wil).

Heb jij zelf een vraag op het gebied van CPS (creatief probleem oplossen) of Faciliteren? De bijeenkomsten worden gefaciliteerd door diverse collega’s, die vorig jaar deelnamen aan de CreatorsInn. Alle bijeenkomsten zijn ook per keer te volgen; voor de hele serie aanmelden kan natuurlijk ook.

Voor wie?
De online CreatorsInn is bedoeld voor jou, als je eerder een training Creatief probleem oplossen of Faciliteren hebt gevolgd of geïnteresseerd bent in creativiteit en onze activiteiten in het kader van de Creatieve beweging.

Aanmelden
Heb je interesse in één of meer CreatorsInn online sessies, stuur dan een mail naar annemariehoevenaars@cviweb.nl en je ontvangt de ZOOM link voor deze CreatorsInn.