CreatorsInn – online workshops Creatief probleem oplossen en Faciliteren

cviweb / CreatorsInn – online workshops Creatief probleem oplossen en Faciliteren

CreatorsInn – online workshops Creatief probleem oplossen en/of Faciliteren

vrijdagmiddagen 14:00 tot 16:00 uur

Online

De creatieve beweging : CreatorsInn – online workshops

Het ontstaan van de CreatorsInn in 2020:

De corona maatregelen zitten de uitvoering van onze geplande fysieke bijeenkomsten in de weg. Wij laten ons daardoor niet afschrikken om activiteiten te blijven plannen: de creatieve beweging gaat door! Nu we voorlopig niet fysiek bij elkaar kunnen komen, bieden we online trainingen aan in het kader van de creatieve beweging. Om de week op vrijdagmiddag kun je aansluiten bij Creatief probleem oplossen en Faciliteren.

Deze online bijspijker / bijblijf workshops werden afgelopen schooljaar ingevuld door Addy de Zeeuw (facilitator met een brede ervaring in creatieve technieken, is gespecialiseerd in het creatief oplossen van problemen en het realiseren van commitment in sessies), afwisselend met de volgende onderwerpen:

  • 1. creatief probleem oplossen.
   • Doorlopen van het bekende proces
   • Eke keer andere werkvormen / technieken
   • Ook voorbeeldig/ onderzoeken wat online mogelijkheden betreft
   • Per keer een andere vraagstelling (in te dienen door een deelnemer of een stakeholder die dit even wil gebruiken)
  • 2. De kunst van het faciliteren
   • Werkvormen
   • Of een behandelen van specifieke items zoals
       • omgaan met weerstand
       • Wat kun je met tijd doen: versnellen / vertragen/ parallelliseren

Een aantal ‘gastfacilitators’, die vorig schooljaar deelnamen aan de CreatorsInn (toen vanuit het CvI geleid door Addy de Zeeuw), zullen de komende vrijdagen invullen.

Alle bijeenkomsten staan op zich en zijn dus per keer te volgen. Je kunt ook zelf een online bijeenkomst leiden.

Vrijdag 20 mei om 14.00 uur is er weer Dé Creatorsinn geleid door Kim van Laanen met als titel:
Droom je mee?

Kim heeft voor SintLucas diverse droomsessies georganiseerd voor teams waarvan de opleiding wordt herzien. Voor zowel docenten als studenten.
Dromen, waarbij het nadenken over haalbaarheid nog even wordt uitgesteld. Deze dromen worden vastgelegd in een Manifesto, dat mede uitgangspunt gaat zijn voor de herziening.

Droom je mee?

In creatieve beroepen en de ‘maakindustrie’ volgen Technologische ontwikkelingen elkaar in een onnavolgbaar tempo op en tegelijkertijd is er de roep om vakmensen die zowel bekende als nieuwe technische vaardigheden beheersen voor het ‘hands-on problemen oplossen’.
Kwalificatiedossiers binnen het MBO onderwijs zijn hierdoor volop in ontwikkeling. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze grote omschakeling ook daadwerkelijk doorgevoerd wordt binnen ons onderwijs? Dat onze dromen voor toekomstig onderwijs leidend zijn, en niet teveel worden beperkt door bijvoorbeeld een rooster of locatie? Misschien kunnen we samen de droomsessie nog naar een hoger niveau tillen! Droom je mee?

Mail Annemarie en zij stuurt je de zoomlink. Kim faciliteert vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur (online inloop vanaf 13:30 uur, napraten tot 17 uur voor wie dit wil).

Heb jij zelf een vraag op het gebied van CPS (creatief probleem oplossen) of Faciliteren? De bijeenkomsten worden gefaciliteerd door diverse collega’s, die vorig jaar deelnamen aan de CreatorsInn. Alle bijeenkomsten zijn ook per keer te volgen; voor de hele serie aanmelden kan natuurlijk ook.

Voor wie?
De online CreatorsInn is bedoeld voor jou, als je eerder een training Creatief probleem oplossen of Faciliteren hebt gevolgd of geïnteresseerd bent in creativiteit en onze activiteiten in het kader van de Creatieve beweging.

Aanmelden
Heb je interesse in één of meer CreatorsInn online sessies, stuur dan een mail naar annemariehoevenaars@cviweb.nl en je ontvangt de ZOOM link voor deze CreatorsInn.