Themamiddag Blockchain in het onderwijs 2

cviweb / Themamiddag Blockchain in het onderwijs 2

Themamiddag rond Blockchain in onderwijs

follow-up sessie

vrijdagmiddag 5 oktober 2018 in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch

De eerste themamiddag rond Blockchain in het onderwijs vond plaats op vrijdag 15 december 2017. Op 5 oktober 2018 wordt hier een vervolg aan gegeven.

De middag zal worden ingeleid door Joël de Bruijn, informatiemanager bij Onderwijsgroep Tilburg, tevens auteur van de Whitepaper Blockchain en het MBO

Wat is blockchain?

BlockChain heeft gedemonstreerd wat de kracht is van digitaal ondertekenen, het waarmerken van gegevens en cryptografie. Met de AVG als positieve drijfveer bekijken we in deze sessie hoe dit de student kan helpen zelf regie te voeren over zijn gegevens. Vervolgens bekijken we mogelijke ontwikkelingen voor onze onderwijssystemen.

In december 2017 speelde  Nathalie Venema, Adviseur Innovatiepilots blockchain, met de deelnemers de “Blockchain game” vertaald naar een onderwijssetting. Wim Pelgrim , docent in Helmond, die op een VO met leerlingen een BlockChain pilot heeft over micro-credentials, deelde zijn ervaringen met de aanwezigen.

Op vrijdagmiddag 5 oktober 2018 zal ook Thijs Tempel (Blockchain content writer – BTC Direct) een bijdrage leveren.

Je kunt nu al aanmelden voor deze themamiddag rond Blockchain op een vrijdagmiddag in oktober 2018 in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch.

Inleidend spreker en dagvoorzitter deze middag is Joël de Bruijn, informatiemanager bij Onderwijsgroep Tilburg. Hij schreef ook  Whitepaper Blockchain en het MBO, in samenwerking met saMBO-ICT. Met de AVG als positieve drijfveer bekijken we in deze sessie hoe dit de student kan helpen zelf regie te voeren over zijn gegevens. Vervolgens bekijken we mogelijke ontwikkelingen voor onze onderwijssystemen.

Op vrijdagmiddag 5 oktober 2018 zal ook Thijs Tempel (Blockchain content writer – BTC Direct) een bijdrage leveren. Volg deze pagina of schrijf je alvast in… meer nieuws volgt snel.

Je kunt je alvast online aanmelden voor deze themamiddag op vrijdagmiddag 5 oktober in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch  via onze online databank. Jouw bijdrage voor deze middag is € 45,=.

Wil je vooraf met ons lunchen (je betaalt dan € 60,= voor de hele middag) dan ben je welkom vanaf 12 uur.

Het programma begint om 13 uur. We sluiten de middag af met een informele netwerkborrel in de Huiskamer van Innovatiehuis.

Aanmelden voor deze middag kan via onze online databank.