Themamiddag Blockchain in het onderwijs

cviweb / Themamiddag Blockchain in het onderwijs

Themamiddag rond Blockchain in onderwijs

vrijdagmiddag 15 december in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch

De themamiddag rond Blockchain in het onderwijs vindt plaats op vrijdag 15 december in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch.

Wat is blockchain?

Wat ik heb begrepen uit een eerdere presentatie van Joël: blockchain is een vorm van databeheer, oorspronkelijk de datastructuur achter het bitcoin netwerk. Het biedt perspectief voor bijvoorbeeld veilige online opslag van bijvoorbeeld diploma’s in het onderwijs.

De middag zal worden ingeleid door Joël de Bruijn, informatiemanager bij Onderwijsgroep Tilburg.

Ook Nathalie Venema  en Wim Pelgrim een leveren een bijdrage aan deze Themamiddag.

Blockchain volgens wikipedia: Een blockchain (soms in het Nederlands vertaald als blokketen) is een gedistribueerde database die een gestaag groeiende lijst bijhoudt van data-items die gehard zijn tegen manipulatie en vervalsing. Zelfs de beheerder van nodes kan deze gegevens niet vervalsen. Dit komt door het gedistribueerde systeem. Binnen dit systeem vindt er gegevensuitwisseling en verificatie tussen de nodes plaats. Dit gebeurt door middel van een consensus. Met een blockchain kan ervoor worden gezorgd dat een derde partij niet nodig is om de betrouwbaarheid van een transactie te waarborgen.

Kom ook naar de themamiddag rond Blockchain op vrijdagmiddag 15 december in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch.

Inleidend spreker en dagvoorzitter deze middag is Joël de Bruijn, informatiemanager bij Onderwijsgroep Tilburg.

Daarnaast zal  Nathalie Venema, Adviseur Innovatiepilots blockchain & big data bij VNG, met de deelnemers de “Blockchain game” spelen op basis van een herkenbare usecase uit de praktijk. Voor deze middag wordt het spel vertaald naar een onderwijssetting.

Wim Pelgrim , docent op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond, die op een VO met leerlingen een BlockChain pilot heeft over micro-credentials, zal zijn ervaringen met de aanwezigen delen.

Je kunt je online aanmelden voor deze themamiddag op vrijdagmiddag 15 december in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch  via onze online databank. Jouw bijdrage voor deze middag is € 45,=.

Wil je vooraf met ons lunchen (je betaalt dan € 60,= voor de hele middag) dan ben je welkom vanaf 12 uur.

Het programma begint om 13 uur. We sluiten de middag af met een informele netwerkborrel in de Huiskamer van Innovatiehuis.

Aanmelden voor deze middag kan via onze online databank.