Themamiddag “Mediawijsheid als kennispraktijk op het snijvlak van beroepsmatig handelen en leren”

cviweb / Themamiddag “Mediawijsheid als kennispraktijk op het snijvlak van beroepsmatig handelen en leren”

Themamiddag

“Mediawijsheid als kennispraktijk op het snijvlak van beroepsmatig handelen en leren.”

woensdagmiddag 10 oktober in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch

Op woensdagmiddag 10 oktober zal Practoraat Mediawijsheid (Paulo Moekotte en een team docenten van Mediacollege Amsterdam, Hout- en Meubileringscollege Amsterdam en ROC van Amsterdam MBO College West) andere scholen uitdagen rond het thema “Mediawijsheid als kennispraktijk op het snijvlak van beroepsmatig handelen en leren”.

Mediawijsheid heeft niet alleen betrekking op het actief, bewust en slim omgaan met de overvloed aan informatie in het dagelijkse leven. Het heeft ook betrekking op vakbekwaam omgaan met informatie in situaties waarin nieuwe kennis wordt gecreëerd op het snijvlak van interdisciplinaire samenwerking, waarbij de grenzen tussen kennisgebieden vervagen. Dit vraagt van docenten dat ze weten hoe deze bronnen en systemen te gebruiken in verschillende, hybride omgevingen en gebruikssituaties, kennis te creëren en nieuwe routines te ontwikkelen. Wat betekent het voor je als docent wanneer digitaal werken en leren doordringt in je team en klas en nieuwe eisen stelt aan je vaardigheden en didactiek?

Voorbeelden van materiaal (lessenseries, videomateriaal, tooltips) voor het beroepsonderwijs kun je vinden op de site mbomediawijs.nl

Tijdens deze Mediawijsheid themamiddag wordt daarom ingegaan op de vragen hoe beroepsmatig handelen en situationeel leren elkaar kruisen in digitale, hybride kennispraktijken en wat daarbij voor de docent, student of werknemer de relevantie is van mediawijsheid.

Paulo Moekotte en zijn team (Zoé ten Brink en docente Houda el Abbouti van Mediacollege Amsterdam) gaan graag in op jouw vragen rond dit thema en wat voor jou de relevantie is van mediawijsheid.

Jouw bijdrage is € 45,=. Wil je vooraf met Paulo en de andere sprekers mee lunchen (je betaalt dan € 60,= voor de hele middag) dan ben je welkom vanaf 12 uur.

Het programma begint om 13 uur. We sluiten de middag af (vanaf ca. 16:30 uur) met een informele netwerkborrel in de Huiskamer van het Innovatiehuis.

Aanmelden voor woensdagmiddag 10 oktober in het Innovatiehuis kan  via de online databank.