BVMBO ‘Samen sterk voor goed mbo’

cviweb / BVMBO ‘Samen sterk voor goed mbo’

PreConferentie BVMBO

2020 in Emmen

SAMEN STERK VOOR GOED MBO

woensdagochtend 1 april 2020

In 2019 werd de BVMBO PreConferentie als volgt ingevuld:

Het beroepsonderwijs is altijd in beweging: studenten moeten opgeleid worden voor een steeds sneller ontwikkelende arbeidsmarkt en complexere samenleving. Dit vraagt van mbo-docenten dat zij zich ook blijven ontwikkelen. Maar de ontwikkelmogelijkheden zijn niet altijd even goed zichtbaar. Veel ervaren de rijkheid aan mogelijkheden niet: ze hebben behoefte aan een inspirerend en uitdagend ontwikkelperspectief. Tijdens deze pre-conferentie staat daarom de volgende vraag centraal:

Hoe kan de mbo-docent gedurende zijn of haar loopbaan ‘bewegen’ door de ontwikkel- en groeimogelijkheden die het beroep van mbo-docent biedt?

Prof. Dr. Marinka Kuijpers, sinds 1 april 2012 werkzaam als bijzonder hoogleraar ‘Leeromgeving en Leerloopbanen in het (V)MBO’ aan de Open Universiteit, zal een lezing verzorgen. De lezing zal gaan over leerloopbanen van docenten: wat is er nodig voor loopbaanontwikkeling (of loopbaanleren) van mbo-docenten? En wat vraagt dat van de docent en wat vraagt dat van de organisatie? Op welke manier kan het recent ontwikkelde beroepsbeeld van de mbo-docent een handvat zijn voor professionele ontwikkeling van mbo-docenten zelf?

Tijdens het laatste half uur van de conferentie bieden we het ‘beroepsbeeld van de mbo-docent’ aan minister van Engelshoven aan. De minister zal een reactie geven en in gesprek gaan met de deelnemers van de preconferentie.

Programma van de PreConferentie 2020 is op dit moment nog niet bekend.

Voor wie: mbo-docenten en alle andere professionals in het beroepsonderwijs.
Woensdag 1 april 2020 voorafgaand aan Dé CVI Conferentie 2020 “Steek je nek uit”
Locatie: Wildlands en Atlas Theater Emmen
09.30 uur ontvangst
10.00 – 12.00 uur Preconferentie BVMBO

Kosten deelname aan deze Pre Conferentie is 60 euro inclusief lunch.

Aanmelden kan binnenkort.

We hopen je daar te ontmoeten!