PreConferentie Excellentie

cviweb / PreConferentie Excellentie

PreConferentie Excellentie: Durf te delen!

met Saakje Bakker van het Instituut voor Faalkunde

woensdagochtend 1 april 2020 in Emmen

De PreConferentie Excellentie van MBOe staat in het teken van de aanjaaggelden en het durven delen van de dingen die lastig zijn gebleken bij de ontwikkeling van excellentieprogramma’s. Echt ruimte geven aan vernieuwing kan niet zonder incalculeren en accepteren van eventuele mislukkingen. Juist van deze ervaringen is enorm veel te leren. En wie kan dit nu beter begeleiden dan Saakje Bakker van het Instituut voor Faalkunde?!

Saakje Bakker is faalkundige, storyteller, trainer en bedrijfskundige en heeft meegeschreven aan het boek Fouten Maken Moed. Vanuit een inspirerend verhaal over het nut van fouten leidt ze de vier round table gesprekken in. Als deelnemer van de PreConferentie neem je deel aan één van de vier gesprekken. Drie tafels hebben een vooraf bepaald thema, namelijk ‘samenwerking onderwijs – bedrijfsleven’, ‘persoonlijke ontwikkeling studenten’ en ‘samenwerking tussen afdelingen of instellingen’. Dit zijn de hoofdovereenkomsten van de lopende excellentieprogramma’s vanuit de aanjaaggelden. De vierde tafel is een ‘open-onderwerp-tafel’. De insteek van het gesprek is lerend, open, creatief en improviserend kunnen omgaan met mislukkingen en lastigheden die op je pad komen. Want juist in de mislukking schuilt vaak de grootste schoonheid. Aan het einde geeft Saakje in een wrap up richting aan de mogelijkheden die deze leerervaringen met zich meebrengen. Gevoed en vol (verbeter)suggesties ga je ofwel naar de CvI of (via een flitsbezoek aan Wildlands) huiswaarts.

Programma
09.30 – 10.00 Inloop met koffie
10.00 – 10.10 Opening
10.10 – 10.30 Inspiratiespreker Saakje Bakker van het Instituut voor Faalkunde: hoe mislukkingen bijdragen aan een ontwikkelpad
10.30 – 11.30 Round-table gesprekken rondom thema’s
11.30 – 11.45 Terugkoppeling per tafel
11.45 – 12.00 Wrap up en afsluiting
12.00 Lunch

Praktische informatie
Op de preconferentie zijn alle projecten die aanjaaggelden hebben ontvangen aanwezig, maar het is ook zeer interessant voor anderen die zich bezig (willen) houden met de ontwikkeling van excellentie!! En neem vooral ook studenten mee!
Datum: Woensdag 1 april van 10.00 – 12.00 uur, inloop 9.30 uur
Locatie: Wildlands, dierentuin Emmen
Inbegrepen: Koffie/thee, preconferentie, toegang tot Wildlands, lunch
Kosten: 60 euro [student 25]. Is jouw instelling aangesloten bij MBOe, dan betaalt MBOe deze inschrijvingskosten!

Aanmelden voor deze preconferentie kan nu al door een mail te sturen naar secretariaat@cviweb.nl