Themamiddag “Onderwijsprofessionals aan het stuur”

cviweb / Themamiddag “Onderwijsprofessionals aan het stuur”

CvI Themamiddag “Onderwijsprofessionals aan het stuur”

houvast voor teams

woensdagmiddag  30 oktober 2019 in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch

Themamiddag “Onderwijsprofessionals aan het stuur, houvast voor teams aan zet!”

woensdagmiddag 30 oktober in het CvI Innovatiehuis ’s-Hertogenbosch.

De druk op de onderwijsprofessional vandaag de dag is groot. Studenten, ouders maar ook overheid en inspectie hebben hoge verwachtingen. Professionals in het onderwijs, geven steeds openlijker signalen af dat het zo niet langer meer kan. Ze raken verstrikt in allerlei regels, procedures, verslagen, rapporten. Ze kunnen niet meer doen waar ze goed in zijn en waarvoor ze ooit voor hun vak gekozen hebben.

In een interactieve middag nemen Chris Peek & Véronique Willems evenals de (onderwijs)professionals Marion Brun en Corné Haanskorf
uit het werkveld (ROC Tilburg) je mee in hoe je in je organisatie kunt bouwen aan meer eigenaarschap en
zelfsturing van de onderwijsprofessionals.

De middag begint om 13 uur, jouw bijdrage is € 45,= inclusief afsluitende netwerkborrel. Wil je ook gebruik maken van de lunch, dan ben je vanaf 12 uur welkom (€ 60,=)

Wil je zeker zijn van een plaats bij deze themamiddag, meld je aan bij de online databank.

Onderwijsprofessionals aan het stuur

houvast voor teams aan zet

Chris Peek en Véronique Willems hebben onlangs een boek uitgebracht met de titel “Professionals aan het stuur”. Chris en Véronique beschrijven 10 pijlers die het fundament vormen onder meer zelfsturing: Wat is er nodig om als team van onderwijsprofessionals zelf weer meer regie te hebben en ’het stuur’ te pakken? In het boek komen o.a. ook Marion Brun (directeur) en Corné Haanskorf (coördinator teamontwikkeling) van ROC Tilburg, school voor Sport en Bewegen aan het woord. Zij geloven erin dat sterke teams bijdragen aan het realiseren van goed onderwijs. In samenwerking met Impact (Rob Kamp i.s.m. Véronique Willems) hebben zij de afgelopen jaren een pilot ‘Functioneringsgesprekken binnen teams’ gedaan.

Deze themamiddag op woensdagmiddag 30 oktober 2019 in het Innovatiehuis is een co-creatie van zowel de auteurs als de (onderwijs)professionals uit het werkveld. Het belooft een interactieve middag te worden. Na een korte presentatie van het gedachtegoed rondom de tien pijlers, word je meegenomen in de ervaringen van Marion en Corné.
Je gaat naar huis met een ingevulde quickscan en praktische suggesties om samen met jouw collega professionals, team(s) de volgende stap te zetten. Op weg naar sterkere teams en meer eigenaarschap in het onderwijs!

We starten om 13 uur, eindtijd ca. 17 uur. Jouw bijdrage voor de themamiddag is € 45,= incl. afsluitende netwerkborrel. Facultatief kun je ook deelnemen aan de lunch, kosten voor de hele middag vanaf 12 uur zijn dan € 60,=. Wil je je aanmelden voor deze interactieve middag, dat kan via onze online databank