Preconferentie ‘Samen onderzoekend werken aan onderwijskwaliteit in het mbo’

cviweb / Preconferentie ‘Samen onderzoekend werken aan onderwijskwaliteit in het mbo’

PreConferentie Consortium Tools voor Teamleren

Masteropgeleiden als aanjagers van onderzoekend werken in het mbo

woensdagochtend 31 mei in NH Koningshof te Veldhoven

Samen onderzoekend werken aan onderwijskwaliteit in het mbo
Kennisnetwerk Beroepsonderwijs

In deze preconferentie verdiep je je in eigen vraagstukken in het mbo die direct te maken hebben met het leren van studenten. In gesprek met andere deelnemers
1) Verhelder je actuele vraagstukken: wat is hier precies aan de hand? Waar ligt de kern van het vraagstuk?
2) Benoem je de elementen uit die actuele vraagstukken in relatie tot onderwijskwaliteit. Wat voor kwaliteitsaspecten zijn er aan de orde? Wanneer vinden we de kwaliteit goed? Waar is dat aan te zien (bespreekbaar, merkbaar, meetbaar)?
3) Verken je de betekenis van het voorgaande voor het werken aan onderwijskwaliteit. Vraagt het bijvoorbeeld om onderwijsherontwerp, meer kennis over onderwijsleerprocessen, andere manieren van (samen)werken en professionaliseren?
4) Verken je welk onderzoekend vermogen nodig is om actuele vraagstukken te doorgronden en op te lossen. Wat vraagt het van onderzoekend werken in de school? Wat vraagt het partners daarbuiten?
Ook kom je meer te weten over het Kennisnetwerk Beroepsonderwijs. Hoe is het ontstaan, hoe zit het in elkaar en wat zijn de doelen en aanpakken? Hoe kun je meedoen? Hoe kan het netwerk je helpen? Wat moet er op de onderzoeks- en kwaliteitsagenda in/om/met/voor het mbo?

Doelgroepen:
docenten, beleids- en kwaliteitsmedewerkers, docentonderzoekers, practoren, leidinggevenden

Wil je aanmelden, voor deze PreConferentie, mail dan naar Annemarie.