Pop-up Innovatiehuis

cviweb / Pop-up Innovatiehuis

Pop-up Innovatiehuis

Een pop-up Innovatiehuis is een tijdelijk in gebruik genomen ruimte waar het concept van het Innovatiehuis toegepast wordt. Een fysieke ruimte die helpt verschil te maken. Annemarie Hoevenaars en Addy de Zeeuw faciliteren diverse activiteiten.

In 2014 en 2015 realiseerden we twee eerdere versies in Wehe den Hoorn en in 2015 ook een in Wateringen. De succesformule werd september 2017 in Friesland realiseren in nauwe samenwerking met de Friese Poort en Landstede. In september 2018 was het PopUp Innovatiehuis wederom in Steenwijk.

In 2024 zal het PopUp Innovatiehuis in de week van 4 – 8 maart plaatsvinden in Nieuw Allardsoog in Bakkeveen (NoordOost Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe).

We maken gebruik van niet alledaagse locaties; voor een aantal mensen zal dat een een locatie zijn die mooi dichtbij is, voor anderen een locatie die ver weg is en dus een uitgelezen kans om te genieten van dat (onbekende) deel van Nederland.

Het PopUp Idee – een PopUp Innovatiehuis is:
– Een tijdelijke in gebruik genomen ruimte waar het concept van het Innovatiehuis toepast wordt.
– Een fysieke ruimte die helpt het verschil te maken.
Annemarie en Addy gebruiken de ruimte als uitvalsbasis voor hun werkzaamheden, zij zullen veel aanwezig zijn.

Wat gaat er in het pop-up Innovatiehuis gebeuren?
– Sommige dagen gaan we mensen scholen in het begeleiden van sessies;  denk hierbij aan Creatief probleem oplossen, dialoog training en andere werkvormen.
– Ook zijn er van maandag tot en met vrijdag bijeenkomsten, die zowel door deze deelnemers als door externen gefaciliteerd kunnen worden.
– Je kunt als onderwijs instelling de ruimte gebruiken (met of zonder begeleiding) zoals gebruikelijk het Innovatiehuis.

Voorbeelden van activiteiten:
– Brainstormsessies
– Team bijeenkomsten
– Co-Creatie sessies met leerlingen
– Afspraak met de minister
– landelijke bijeenkomsten nu eens in de eigen regio
– tweedaagse heidagen
– 24 uurs sessies

Voor een terugblik op de eerdere PopUp Innovatiehuizen zie de weblog.

De editie in het Noorden was een initiatief van Alfa College, Noorderpoort College en het Nordwin College.

De editie in de regio Den Haag was een initiatief van ROC Mondriaan en het Wellant College. De editie van 2017 (Steenwijk, september) was een initiatief van ROC Friese Poort en Landstede met als Thema: Levenskunst, Cultuur en Betekenis.

In 2024 vindt weer een PopUp Innovatiehuis plaats in Bakkeveen (op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe) van 4 tot 8 maart 2024 waar de Noordelijke MBO scholen én het CVI diverse bijeenkomsten organiseren, waaronder een tweedaagse Facilitators training.

Andere onderwijsinstellingen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. We hopen wederom een inspirerende ruimten te creëren die een impuls geeft aan de kwaliteit van het onderwijs in de regio.