Themasessie “Ontwerpen van flexibel onderwijs met de Flextool”

cviweb / Themasessie “Ontwerpen van flexibel onderwijs met de Flextool”

Themasessie “Ontwerpen van flexibel onderwijs met de FlexTool”

met Albeda College, Alfa-college,  ROC Friese Poort, ROC Nijmegen en CINOP

donderdagmiddag 7 oktober live in ‘s-Hertogenbosch (en online via Zoom)

Themasessie “Ontwerpen van flexibel onderwijs met de FlexTool”

Donderdagmiddag 7 oktober 2021 13:00 – 17:00 uur (in ‘s-Hertogenbosch)

Deze themasessie is bedoeld voor mbo-professionals die de slag maken van denken (visie) naar doen (curriculumontwikkeling) in het kader van flexibilisering.

De ervaringen met het flexibiliseren van leerroutes zijn enorm toegenomen onder invloed van de corona-pandemie. Veel scholen hebben hun visie herijkt en zoeken naar manieren om standaard meer flexibiliteit in leerroutes te bieden. Het maken van deze vertaalslag, het daadwerkelijk ontwerpen van flexibele leerroutes, is echter complex.

Om teams bij deze uitdaging te helpen, heeft CINOP samen met het Albeda College, Alfa-college, ROC Friese Poort en ROC Nijmegen de FlexTool ontwikkeld; een methodiek voor het ontwerpen van flexibele leerroutes.

Deze sessie kent een actief en praktisch karakter, waarin je ervaart wat de meerwaarde is van de FlexTool, zowel als overall ontwerpmethodiek als de losse opdrachten die daarbinnen ontwikkeld zijn. Na een korte toelichting op de FlexTool ga je vooral praktisch aan de slag met een van de ontwerpfasen. Je wordt daarbij begeleid door een van een van de ontwikkelaars van de FlexTool en kunt zelf aangeven welke fase van de ontwerpmethodiek jouw voorkeur heeft om tijdens de sessie praktisch mee aan de slag te gaan.

Meer weten over de FlexTool? Bekijk de korte animatie over de FlexTool of bezoek onze website. Een live sessie zal op donderdagmiddag 7 oktober 2021 in het CvI Innovatiehuis gepland worden. Heb je interesse, mail dan naar ellenelemans.

De online Themasessie werd op 16-6 wordt in samenwerking met het Consortium voor Innovatie online (via Zoom) aangeboden.

De plaatsen voor de live sessie in ‘s-Hertogenbosch zijn al uitverkocht, alleen online deelname op donderdagmiddag 7 oktober is nog mogelijk.

Donderdag 7 oktober 2021 live* bijeenkomst

Na de succesvolle online sessie op 16 juni j.l. organiseren we samen met Cinop een live bijeenkomst over de FlexTool na de zomer. Ook hier ga je actief ervaren wat de meerwaarde is van de FlexTool, zowel als overall ontwerpmethodiek als de losse opdrachten die daarbinnen ontwikkeld zijn. Deze themasessie is bedoeld voor mbo-professionals die de slag maken van denken (visie) naar doen (curriculumontwikkeling) in het kader van flexibilisering.

Programma

– Lunch (facultatief)
– Kennismaking en introductie
– Introductie FlexTool als methodiek voor het ontwerpen van flexibele leerroutes
– Aan de slag met één van de ontwerpfases onder begeleiding van de ontwikkelaars.
o Klaar voor de start?!
o Fase 1: Onze Visie
o Fase 2: Onze Ontwerpprincipes
o Fase 3: Ons Scenario
o Fase 4: Ons Grofontwerp
o Fase 5: Ons Fijnontwerp

Eén van de subgroepen kan online met één van de ontwikkelaars in gesprek gaan en ervaringen /aanpakken uit wisselen.

– Wrap up, delen inzichten en plenaire afsluiting
– Informele borrel in de Huiskamer van het Innovatiehuis (voor de live deelnemers)

Deze sessie kent een actief en praktisch karakter, waarin je ervaart wat de meerwaarde is van de FlexTool, zowel als overall ontwerpmethodiek als de losse opdrachten die daarbinnen ontwikkeld zijn. Na een korte toelichting op de FlexTool ga je vooral praktisch aan de slag met een de ontwerpfasen.

Wil je vooraf de FlexTool al inzien? Voor geregistreerde deelnemers van deze CvI-sessie geldt een gereduceerd tarief van €27,50 per boekje excl. verzendkosten. Bestellingen kunnen worden doorgegeven via flexibilisering@cinop.nl onder vermelding van je naam en ‘CVI-deelname’.

Je wordt tijdens deze themasessie begeleid door de ontwikkelaars van de FlexTool:

Karin in ’t Hout (Albeda College, Programmamanager Flexibilisering)

Albert Jan Hoeve (Alfa-college, Programmamanager flexibilisering)

Simone Schoonhoven (ROC Friese Poort, Manager onderwijs en kwaliteit)

Annick Cornielje (ROC Nijmegen, Onderwijskundig adviseur)

CINOP (Sandra Beugel, Wouter Jacobs).

Deze themasessie vindt plaats in het CvI Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch (*we gaan er van uit, dat het dan weer kan!). We starten op donderdagmiddag 7 oktober 2021 om 13:00 uur, eindtijd ca. 17:00 uur. Jouw bijdrage voor de themasessie is € 55,=, dat is inclusief de afsluitende informele borrel. Wil je ook vooraf de lunch gebruiken met de sprekers en organisatoren, dan betaal je € 70,= en ben je welkom om 12:00 uur.

*live plaatsen zijn uitverkocht; online deelname via Zoom is nog mogelijk voor € 55,=

Heb je interesse, meld je aan via de online databank.