Inspiratiemiddag Effectief online onderwijs

cviweb / Inspiratiemiddag Effectief online onderwijs

Inspiratiemiddag “Effectief online onderwijs”

met oa. Wilfred Rubens, Conrad Berghoef en Rozemarijn Geelen

vrijdagmiddag 26 maart  vanuit Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch ( online)

Inspiratiemiddag Effectief online onderwijs

Vrijdagmiddag 26 maart 2021  in Innovatiehuis ’s-Hertogenbosch (online)

Hoe kunnen we het (mbo-)onderwijs óók online actief, effectief en positief houden en hoe behoud je de persoonlijke connectie.
Vanwege de corona maatregelen heeft het MBO onderwijs een verplichte online versie van zichzelf moeten ontwikkelen. Er zijn scholen, die heel snel professioneel kunnen schakelen, docenten die heel enthousiast online werken en er zijn docenten, die hier ernstig moeite mee hebben.

Tijdens deze interactieve middag online vanuit het Innovatiehuis in ’s-Hertogenbosch bieden we het volgende programma aan.
Na een kennismaking en algemene introductie rond het thema zullen drie sprekers het thema belichten vanuit hun (ervarings-)deskundigheid:

Wilfred Rubens de Expert, die iets deelt over wat we weten op basis van onderzoek over de effectiviteit van blended en volledig online-onderwijs, om het online-onderwijs in perspectief te kunnen zetten.

 

Conrad Berghoef zal als ervaringsdeskundige(n) via een (online-) interview met een aantal studenten van ROC Friese Poort, hun ervaringen met bepaalde methodes en tips en trucs voor online lesgeven bespreken.

Rozemarijn Geelen reageert hierop met de do’s en don’t s in het online-onderwijs, geeft informatie over non-verbale communicatie en online werkvormen.

In een interactieve brainstorm of discussie wordt je zelf ook aan het werk gezet; deelnemers gebruiken de inspiratie om voor hun eigen lessen specifieke werkvormen te bedenken.

Mocht een fysieke bijeenkomst niet mogelijk zijn vanwege de corona maatregelen, dan zullen we de bijeenkomst online (via Zoom) faciliteren.

Vrijdag 26 maart: Effectief online onderwijs

Live in Innovatiehuis ’s-Hertogenbosch van 14 tot 17 uur  (online bijeenkomst)

Wil je met je collega’s rond Effectief online onderwijs van gedachten wisselen, ervaringen uitwisselen of meer (achtergrond) informatie ontvangen, meld je dan aan voor de (online) Inspiratiemiddag Effectief online onderwijs op vrijdag 26 maart.

Programma:

  • Ontvangst en introductie
  • Wilfred Rubens – Blended learning en online didactische principes
  • Conrad Berghoef – De ideale les
  • Rozemarijn Geelen – Non-verbaal gedrag en werkvormen
  • Welke ideale les ga jij geven?

In het laatste gedeelte van de inspiratie middag krijg je de ruimte om aan de hand van de drie presentaties een opzet te maken voor jouw ideale les!

Korte omschrijving van de sprekers:
Wilfred Rubens – Houdt zich vanaf 1 maart 2015 bezig als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bezig met het versterken van leren en ontwikkelen met behulp van ICT. Een domein waarbinnen hij sinds eind 1995 fulltime werkzaam is. Hij werkt oa. voor onderwijsinstellingen en is verbonden aan de Open Universiteit.

Rozemarijn Geelen – Werkt als trainer in non verbale communicatie en als docent drama. In een wereld waar technologie en snelle vooruitgang de orde van de dag zijn, vergeten we de kracht van offline communicatie. Ook in de tijd van Covid-19 zijn de offline communicatie tools belangrijk om online succesvol te zijn. Deze life skills zijn essentieel om de werkdruk weg te nemen, het werkplezier te vergroten en processen te optimaliseren.

Conrad Berghoef – Als docent mbo was hij in 2017 mbo-docent van het jaar en werd afgelopen december verrassend bedankt door zijn studenten voor zijn online lessen. Hij zal (online samen met een aantal studenten) een bijdrage leveren over zijn praktijkervaringen met online lesgeven bij ROC Friese Poort.

De inspiratiesessie vindt online plaats vanuit  het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch; vanwege de corona maatregelen kan het niet live plaatsvinden. We starten op vrijdagmiddag 26 maart om 14 uur, eindtijd ca. 17 uur. Jouw bijdrage voor de online bijeenkomst is € 55,=. Na aanmelding ontvang je de ZOOM link en het exacte programma.

Interesse, meld je aan via de online databank.