Workshop webloggen

cviweb / cviov2008  / Workshop webloggen

Workshop webloggen

Op 9 januari aanstaande organiseert het Consortium voor Innovatie, samen met het gastcollege Leeuwenborgh Opleidingen, een training voor presentatoren van Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2008, met als thema:
Het opzetten en inrichten van een weblog.
De training wordt gegeven in Maastricht, op een van de locaties van Leeuwenborgh Opleidingen. Onderaan vind u de adresgegevens.

Hiermee biedt het Consortium presentatoren de mogelijkheid om al ruim voor aanvang van de conferentie in maart een eigen weblog te starten rond het onderwerp waarover op de conferentie zelf een presentatie wordt gegeven. Op deze manier krijgen presentatoren de mogelijkheid om een breder publiek te bereiken, maar ook om al voor de start van de presentatie vragen te inventariseren, een discussie te starten of extra informatie te verschaffen.
Het Consortium is sinds de laatste IT conferentie in Veldhoven zelf actief met verschillende weblogs (zie de CvI website www.cviweb.nl) en ziet het als een waardevolle aanvulling in de informatie-verstrekking. Alle door de deelnemers aangemaakte weblogs zullen een eigen link krijgen vanaf de conferentieweblog (www.cviweblog.nl/maastricht ).

In één dag tijd leren deelnemers een weblog in te richten en te vullen. Ook zullen verschillende tools behandeld worden waarmee een weblog nog meer functionaliteit krijgt, zoals het “embedden” van foto’s, filmpjes en presentaties.

Behalve basisvaardigheden in het werken met een computer is geen speciale voorkennis vereist. Ook voor deelnemers die al een eigen weblog hebben kan de training interessant zijn. Als weblog-omgeving zal gebruik gemaakt worden van Blogger.com

Van deelnemers wordt verwacht dat ze een Gmail account hebben (evt. aanmaken via www.gmail.com). Het is geen probleem als deelnemers zelf al een weblog bij Blogger hebben aangemaakt en daarmee tijdens de training verder willen werken. Verder is het prettig wanneer deelnemers zelf een (voorbeeld) Powerpoint presentatie meenemen op een usb stick alsmede eventuele foto’s, plaatjes en ander materiaal dat gebruikt kan worden om een weblog in te richten. Denk ook alvast na over een unieke en makkelijk te onthouden naam die gebruikt kan worden voor het aan te maken weblog.

Programma:
• 10 uur ontvangst
Bij Leeuwenborgh opleidingen in Maastricht.
Locatie wordt later bekendgemaakt.
• 10.15 – 11.00 Wat is een weblog?
Inleiding, theorie, achtergrond, voordelen en voorbeelden
• 11.00 – 12.30 hands-on
Aanmaken en inrichten eigen weblog
• 12.30 – 13.00 lunch
• 13.00 – 14.30 hands-on
Vervolgstappen: foto’s, films en presentaties toevoegen
• 14.30 – 14.45 pauze
• 14.45 – 15.30 hands-on
Fine-tuning, vulling, feedback en vervolgafspraken
• 15.30 einde training presentatoren

Adresgegevens:
Leeuwenborgh Opleidingen
Sibemaweg 20
6224 DC Maastricht
U kunt zich melden bij de receptie.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.