Beacons en sensoren in het Noorden

cviweb / cvimc2019  / Beacons en sensoren in het Noorden

Beacons en sensoren in het Noorden

De komende tijd draait Noorderpoort samen met 70 studenten van het college Techniek een experiment waarbij we met beacontechnologie en sensoren werken aan het optimale leerklimaat en automatisering van aan- en afwezigheidsregistratie. Het ultieme doel: de 5-7 minuten administratietijd aan het begin van iedere les aanwenden voor goed onderwijs.

Deze tekst was voldoende om een klein zaaltje helemaal vol te krijgen. Een zaal helemaal vol met mannen. Die houden blijkbaar van beacons en sensoren. Wel jammer van het hele kleine beeldscherm, waarop gepresenteerd moest worden.

Bijna elke workshop begint met digitalisering en innovatie zijn heel belangrijk, dat vindt NP ook. Vanuit de bedrijfsvoering zijn de zaken wel op orde. Ook aan de onderwijskant zijn veel initiatieven volgens Albert Vlaardingerbroek. Toch komen er met sensoren en beacons weer heel andere vragen boven drijven. Vragen als hoeveel studenten zijn er in het lokaal, is het klimaat op orde, etc. Ook aanwezigheidsregistratie AAR wordt op deze manier onderzocht of er mogelijkheden zijn. Men werkt een beetje scrumachtig, er wordt regelmatig achterom gekeken en nieuwe stappen bedacht. Noorderpoort werk samen met https://www.turner.nl/ in dit project. Doel was oa om tijdwinst te boeken voor onderwijs ipv registratie.

Nu is er dus een prototype, dat laat zien dat het werkt

Interessant is dat de verantwoordelijkheid van AAR nu bij de student komt te liggen.

Grappig rondom de klimaatmeting was dat het CO2 gehalte op maandag hoger was dan op de andere dagen vd week. Oorzak In het weekend stond de klimaatbeheersing veel lager, dit had dus niks met aanwezigheid van mensen te maken.

voor de presentatie kijk hier

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.