Festival der CreativiteitsOrde 2023

cviweb / Creatieve Beweging  / Festival der CreativiteitsOrde 2023

Festival der CreativiteitsOrde 2023

CVIWe kijken samen met de deelnemers meer dan tevreden terug op het Festival der CreativiteitsOrde op Terschelling.

Van 7 tot 10 november hebben 86 deelnemers van 13 verschillende MBO scholen deelgenomen aan diverse trainingen en workshops in het door het CVI georganiseerde festival. Het programma van editie 2023 zie je op de website https://www.cviweb.nl/festival-der-creativiteitsorde/

Quotes:

* Dag 1 op het festival der creativiteitsorde, workshop van Annelies Meijers, holding space: een zeer betekenisvolle dag rondom het ‘zichtbaar maken van het onzichtbare’ rondom gedoe en ambitie. Deze dag heeft mij laten zien hoe verrijkend het is als de boven- én onderstroom worden benut.

* In de 2-daagse trainingen gingen we aan de slag met creatief probleem oplossen. Wat neem je mee?

  • doorleven van een proces
  • benoemen wat je ziet
  • bewust en onbevangen in een proces stappen
  • samenwerken met onbekenden
  • technieken inzetten bij verandermanagement
  • uitproberen en vertrouwen dat het goed komt
  • energie om facilitator te worden! (te zijn)

* Dag 2 meten van creativiteit met Nel Mostert; moraal van deze dag: toekomstgericht organiseren van creativiteit en innovatie verdient meer dan alleen een creatief proces.

* vanuit de training met Nel Mostert hebben we de creativiteit wetenschappelijk benaderd. Wat is de innovatiestrategie van een organisatie? Creativiteit is nodig in alle lagen van een organisatie om processen verder te brengen.

* Hier leer je zo anders naar het leven kijken! In woorden niet uit te leggen. Wat heb ik mooie mensen leren kennen, nieuwe vriendschappen opgebouwd, een inspiratie zijn voor anderen en van anderen leren. Dankbaar voor deze beleving! Een once in a lifetime ding wat ik niet had willen missen! 🥰 Ik neem mijn rugzak vol met tools en handvaten mee naar mijn team!

* Wat een reis maken we hier samen mee! We zitten op een eiland, in een bubbel en inspireren elkaar om het beste willen voor onze studenten, persoonlijk, teams en organisaties.

* Intense beleving en ervaring for a lifetime!

* Vandaag de laatste dag van het niet genoeg te prijzen Festival der Creativiteitsorde van het CVI.  Waren gewone schooldagen ook maar soms zo…

* Ik dook onder op Terschelling… Als een team de vrijheid krijgt om in totale creatieve ruimte aan de slag te gaan met problemen, kunnen de oplossingen verrassend anders zijn. Het gaat verder dan “out of the box”.

* Conclusie ten aanzien van Editie ’23: Daimond level

* Genoten van het geweldige optreden van ‘de kunstenaars in residence’

* Het zit erop. Vier dagen van Creativiteit, werkvormen, CPS (creatief probleem oplossen), brainstorm technieken, wetenschappelijke benadering van creativiteit, playDNA, divergeren, convergeren en nog veel meer!!

* Dit festival stond voor mij in het teken van: Ontmoeten van onderwijsprofessionals uit heel NL, trainingen en workshops volgen, genieten van een geweldige omgeving, lol.

* We zijn allemaal geraakt, aangeraakt en het smaakt naar meer! Wordt vervolgd…

Nu is het aan de deelnemers om binnen hun eigen school de Creatieve Beweging voort te zetten, gebruik te maken van de inspiratie, nieuwe perspectieven en nieuwe contacten, die zijn opgedaan tijdens het Festival der CreativiteitsOrde dit jaar.

Volgend jaar zal het CVI (Consortium voor Innovatie) opnieuw een Festival der CreativiteitsOrde organiseren in november, datum volgt. Wil je nu al aanmelden, mail dan naar annemariehoevenaars@cviweb.nl of bekijk de andere activiteiten van de creatieve beweging, zoals de Facilitatorstraining.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.