Als je doet wat je altijd deed, Krijg je wat je altijd kreeg. Er is een grote roep om meer creativiteit. Het wordt genoemd als een van de belangrijkste 21’ste -eeuwse vaardigheden. De urgentie wordt door bedrijfsleven en wetenschap aangegeven. ‘Creativiteit is een hot topic in onderwijs, organisaties en ministeries. Het is een onderwerp waar we eigenlijk niet omheen kunnen, toch is er relatief weinig aandacht voor een andere manier van leren denken en omgaan met bestaande kennis’, aldus psychologe Simone Ritter .

“Als je doet wat je altijd deed,

Krijg je wat je altijd kreeg.”

– Einstein

Er is een grote roep om meer creativiteit. Het wordt genoemd als een van de belangrijkste 21’ste -eeuwse vaardigheden.  De urgentie wordt door bedrijfsleven en wetenschap aangegeven. ‘Creativiteit is een hot topic in onderwijs, organisaties en ministeries. Het is een onderwerp waar we eigenlijk niet omheen kunnen, toch is er relatief weinig aandacht voor een andere manier van leren denken en omgaan met bestaande kennis’, aldus psychologe Simone Ritter .

Organisaties hebben behoefte aan creativiteit. Die kan gerealiseerd worden door creatiever personeel, door een innovatie lab of door het beter toepassen van creatieve processen zoals co-creatie.

Met het Festival der CreativiteitsOrde gaan we daar een praktisch en ambitieuze bijdrage aanleveren. We gaan de deelnemers trainen in het faciliteren van processen creatief probleem oplossen. We brengen gelijkgezinden bij elkaar die in Nederland een beweging in gang kunnen zetten.

Team

Festival der Creativiteit bestaat uit 2-daagse training Creatief Probleem Oplossen (Addy – Judith, Paul Peter – Erik op den Berg geven geheel in hun eigen stijl COP).
Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken.
De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie.
Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.

Achtergrond

Festival:
Omdat er een sfeer zal zijn van samen aanpakken, informeel hard werken en ook samen beleven.

Creativiteit:
Het denken in meer en andere mogelijkheden staat uiteraard centraal. Die creativiteit bewaken we ook in de belangrijke convergentie processtappen bij de keuze van “top” ideeën.

Orde:
Omdat we ook de serieusheid van het proces willen benadrukken. Niet alleen de unieke ideeën staan centraal ook de implementatie en de realisatie van draagvlak. Orde refereert ook aan de beweging die we in gang willen zetten. We willen een Orde van creativiteit laten ontstaan. De deelnemers van dit jaar zijn de eerste leden van de CreativiteitsOrde.

Praktisch

Het Festival is 7-10 november 2023

Organisatie
Festival der Creativiteitsorde is een initiatief van het Consortium voor Innovatie. Bij het festival zijn inmiddels tien MBO scholen betrokken.

Kosten
De prijs € 1.188,- per persoon. Inclusief: Het gehele programma gedurende 4 dagen + catering. Exclusief: Overtochten Harlingen – Terschelling | Hotelovernachting

Verblijf/ Hotelovernachting
Wij hebben speciaal voor dit festival verschillende hotelaccommodaties geselecteerd. Afhankelijk van het aantal personen bieden wij je de beste optie voor je verblijf gedurende het Festival. Deze mogelijkheden worden na registratie door ons aangeboden en besproken.