Erik op ten Berg

cviweb / Erik op ten Berg

Erik op ten Berg

Erik op ten Berg is een creativity professional. Dat betekent dat hij zich helemaal heeft gespecialiseerd in hoe je het creatief denken bij mensen zo maximaal mogelijk kunt aanzetten en kunt ontwikkelen. Als achtergrond heeft hij ondermeer de unieke “MSc in Creativity”.

Erik heeft zijn eigen bedrijf Pioen consult, en is als partner verbonden aan het Vlaamse Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD). Op de jaarlijkse Italiaanse CREA-conferentie is hij een van de programleaders van Creative Problem Solving. Hij begeleidt brainstormsessies in allerlei soorten en maten. In zijn rol als trainer en coach leert hij mensen hoe ze slimmer gebruik kunnen maken van hun creatieve vaardigheden. Vaak heeft dit te maken met veranderingen en innovatie.

Creativiteit is de kunst van het denken met een bochtje. De kunst van het doorbreken van patronen en nieuwe originele oplossingen vinden. Voor Erik is dat hetzelfde als productief denken of op een realistische manier outside-the-box denken. Mensen ervaren de aanpak en werkwijze van Erik als zeer interactief, inspirerend, aanstekelijk, praktisch toepasbaar, no-nonsense en origineel.

Creativity is looking at the ordinary and seeing the extraordinary! Dit is voor Erik (1963) de essentie van wat hij je probeert te laten ontdekken.

2-daagse training Creatief Probleem Oplossen

Creativiteit is steeds essentiëler voor organisaties om excellent te kunnen zijn in een snel veranderende externe omgeving. Ook als individu willen we graag out of the box kunnen denken of een groep zover krijgen dat ze op een creatieve manier gebruik maken van hun eigen mogelijkheden. Creatief denken is inspirerend en leuk; het proces van creatief probleem oplossen is effectief inzetbaar in bijeenkomsten en organisaties. Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken. De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie. Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.

Team

Festival der Creativiteit bestaat uit 2-daagse training Creatief Probleem Oplossen (Addy – Judith, Paul Peter – Erik op den Berg geven geheel in hun eigen stijl COP).
Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken.
De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie.
Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.

Registeren?

Stuur een mail naar Annemarie Hoevenaars