Bizzgames

cviweb / Geen categorie  / Bizzgames

Bizzgames

Bizzgames ondernemingssimulaties voor VMBO en MBO

In 2-tallen landden we in een virtuele wereld waarin we als eenmansbedrijfje ‘hotdog-verkoper’ werden aangesproken. Het was even wennen en de gedachten moesten ook wel switchen. Maar al snel kregen mijn collega uit het zuiden en ik de smaak te pakken. Prijs van de hotdog vaststellen, de te verwachten verkoopaantallen op de zaterdagmarkt, de daarbij behorende ‘inkoopaantallen’. Wel of geen advertentie?
Bij elk item kon je achtergrond informatie in het spel vinden.
Met ons 9 andere duo’s, de concurrenten dus.

Nadat deze eerste opdracht/actie was afgerond kregen we van onze docent, die alles digitaal liet doorrekenen in de docentenmodule van hetzelfde programma, te horen dat wij momenteel nummer 6 op de lijst stonden. Daar word je dan een beetje giftig om. Vooral als de docent ook nog in discussie gaat met nummer 1: welke verkoopprijs heeft jullie hotdog? Welke omzet verwachten jullie, etc?
Wat hadden zij gedaan dat wij niet deden? Bij opdracht 2 brandde de competitie dus pas echt los, met de concurrent.

Ik genoot en dacht:
‘Hoe een vertaalslag maken naar leerstof binnen Zorg? Een digitale wereld scheppen waarin je ‘Wassen op bed van een dementerende oudere die agressief kan worden’ kunt simuleren? Welke Tools? De daarbij behorende benaderingswijze laten bedenken door duo’s. Deze benadering in het simulatiespel laten vergelijken met de aanpak van de andere teams […in zorg spreek je niet van concurrenten]?
Of ‘ iets‘ met communicatie! Het moet mogelijk zijn deze BIZZ-Game in een vertaalslag om te zetten naar een dergelijke setting…’

Volgens de ‘BIZZ-Boys’ is dit mogelijk. Die gaan komende weken hard aan de slag. Ik heb mijn mailadres doorgegeven en wacht nu een eerste reactie af,

Bijdrage van: Regine Kaasenbrood, Unit Zorg, Vondellaan, ROC Midden Nederland

2 Comments
  • Bizzgames
    23 april 2008 at 07:53

    Voor iedereen die geinteresseerd is in Bizzgames: meer informatie op http://www.bizzgames.nl. Ook kunt u hier een testaccount aanvragen.

  • BitPress Educatie
    23 april 2008 at 08:30

    Maatwerk voor de Zorg is inderdaad heel goed mogelijk op basis van ons flexibele simulatieplatform. Wij zijn inmiddels in contact met diverse ROC’s om de behoeftes in kaart te brengen en een gezamenlijk draagvlak te creëren. Mocht u ook belangstelling hebben, neemt u dan contact met ons op via 020-7702265 of jschouten@bitpress.nl.

Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.