Friesland College, ús kultuer

cviweb / cviov2018  / Friesland College, ús kultuer

Friesland College, ús kultuer

Welkom in Friesland, welkom bij het Friesland College. Als één van de drie gastcolleges zijn we grutsk dat we jullie allen mogen verwelkomen in deze mooie provincie. Deze provincie is niet alleen mooi door de natuur, al die gouden plakken en de topmodellen die we voortbrengen, maar ook door het onderwijs. Het Friesland College is al jaren bezig om mooi onderwijs neer te zetten. We doen dat het liefst in, om en met de praktijk. Dat noemen wij praktijkgestuurd leren.

Je hebt wellicht al eens gehoord van onze praktijkroute, waarmee we in onze mienskip studenten direct in de praktijk opleiden. Daarnaast hebben wij een eigen versie van leereenheden waarbij de praktijk ook een grote rol speelt. Het zijn twee vormen van praktijkgestuurd leren waar we trots op zijn. Je zult dit terug zien bij de workshop ‘De praktijkroute van Zakelijke dienstverlening en Handel bedrijven, studenten van Marcel Titalepta en Gerke Graven en bij de workshop Werken met leereenheden van Tineke Meter en Mieke Morssinkhof.

financielewereld

Student bedrijfsadministrateur bij het Friesland College in Heerenveen

Daarnaast zijn we, doordat we zo veel samenwerken met de praktijk, constant bezig om het onderwijs up-to-date te houden. Pieterke Donkerbroek en Marcel van Dijk verzorgen de workshop ‘Leren in een veranderende financiële wereld waarbij de veranderingen ook een plek krijgen in het leren. Net als bij de workshop ‘Kweekvijver Noord, inspelen op een veranderende arbeidsmarkt met studenten en bedrijven‘ van Paul Roelvink en bij de workshop ‘Kinderen leren programmeren‘ van Jos Linneman.

Studenten mediavormgeving werken bij ons met EduScrum

Studenten mediavormgeving werken bij ons met EduScrum

In al die veranderingen en manieren van leren zijn we als academische opleidingsschool ook steevast bezig met het opleiden en verder ontwikkelen van mbo-docenten. Tom Keijser en Margriet Wiersma zullen dit bespreken tijdens de workshop Op zoek gaan: leren in de praktijk van de mbo-docent. Daarnaast zijn we ook volop bezig met de nieuwste technieken om modern onderwijs te verzorgen. Zo laat Eline de Koning zien hoe wij werken met ‘Eduscrum-scrum in het MBO onderwijs‘ en laten Henk Kuiper en ik zien hoe we met ‘FC Live een prijswinnende digitale leer/werk omgeving hebben gebouwd voor medewerkers en studenten.

Computable award voor FCLive

Computable award voor FCLive

En ook wij blijven op zoek naar manieren waarop we het onderwijs nog beter kunnen maken voor studenten. Anke Visser en Bert Wezenberg zullen daarover spreken in de workshop ‘Traject gepersonaliseerd leren bij het CIOS.
Dat onze mienskip verder reikt dan Friesland ontdek je in de workshop ‘Project kinderboek in het kader van LF2018, samenwerking Malta‘ van Rim Bleeker.

Kortom, je hebt heel wat momenten woensdag en donderdag om onze kultuer te ontdekken. Je zult zien, dat we een school zijn vol liefde en passie voor studenten, leren en onderwijs. Waarbij we soms een gouden plak halen en soms met de poten in de modder staan. Maar dat we altijd met friese nuchterheid, praktijkgestuurd – leren.

Wolkom by it fryslân kolleezje.
– Ashwin Brouwer, beleidsmedewerker onderwijs, Friesland College

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.