Gilde Opleidingen, BPV beheersbaar van A tot Z

cviweb / Geen categorie  / Gilde Opleidingen, BPV beheersbaar van A tot Z

Gilde Opleidingen, BPV beheersbaar van A tot Z

Gilde-BT heeft samen met Frank van den Essen een digitale BPV module gemaakt. Vanuit nOISe worden de gegevens van leerlingen ingelezen en kan het BPV bureau monitoren waar, wanneer en bij wie leerlingen stageplaatsen kunnen vinden. De Sector Techniek heeft de module voor MBO en VMBO al in gebruik. De module is voor leerlingen en ook externen benaderbaar (leerlingen alleen kijken, leerbedrijven ook aanbieden van stageplaatsen). Er is ruim mogelijkheid tot het volgen van de leerling en bijvoorbeeld de fase waarin de POK zich bevindt. Voor zover ik kon zien zit er wel wat handwerk in de module die verder erg gebruiksvriendelijk lijkt. Omdat e.e.a flexibel is gaat Gilde opleidingen de module ook gefaseerd implementeren bij andere opleidingen. Voor ons ROC de moeite waard om er nog eens naar te kijken.

1 Comment
  • Regine
    28 maart 2008 at 21:54

    Wij [ROCMN, niveau 3 ZORG] draaien sinds een jaar een aantal pilots met een volledig digitale beoordeling in het BPV boek. Alle criterialijsten van praktijkopdrachten en de Proeve van Bekwaamheid worden opgestuurd in BlackBoard. Vervolgens kan de betreffende werkbegeleider uit de praktijk beoordelen. De begeleider vanuit het ROC volgt alles en kan eventueel digitale feedback geven. In de ‘Cijferlijst’ kan de student lezen of aan alle criteria voldaan is .. en zo nodig aanvullen.
    De tehuizen die meedoen aan deze pilots zijn enthousiast. We gaan einde van dit schooljaar evalueren. Wellicht wordt deze manier van beoordelen in onze opleiding geïmplementeerd…

Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.