ICT Coach – de techniek voorbij!

cviweb / cviov2010  / ICT Coach – de techniek voorbij!

ICT Coach – de techniek voorbij!

De vierde sessie die ik vandaag uitgezocht heb is de presentatie: “Leercoach ICT – de techniek voorbij”. Met name de ondertitel: “de techniek voorbij” triggert mij om hiervoor te kiezen. Tijdens het binnenlopen zie ik pas dat dit door collega edublogger Serge de Beer gegeven wordt.

De aanleiding van de presentatie is dat er al zoveel is: elo’s, web 2.0, multimedia, digitale content, et cetera. maar waar kies je nu voor? en hoe zet je dit effectief in? Om de behoeften aan antwoorden op deze vragen vorm te geven heeft men ervoor gekozen om een ICT Coach in het leven te roepen. De rol van de ICT Coach is als volgt samen te vatten:

  • Ondersteuning bieden aan collega’s met vragen op het gebied van techniek en digitale didactiek.
  • Ambassadeur van de mogelijkheden die onderwijs en ICT kunnen bieden.
  • Klankbord voor de directie.
  • Partner van de bovenschoolse coördinator Onderwijs en ICT.

Van de ICT Coach worden er op dit moment 12 opgeleid in de eigen Lentiz Academy. Aan de zaal vraagt Serge de Beer om in subgroepen zelf een opzet te maken voor 12 dagdelen van deze opleiding. Ikzelf zat in een groep met ICT Coaches in wording, want ze wisten me te strikken om de presentatie te verzorgen van de resultaten uit onze groep.

Onderwerpen die genoemd worden: wat is er allemaal te koop op ICT-vlak, wat is de leefwereld van de leerling, hands on ervaring opdoen, coachingsvaardigheden, adviesvaardigheden, verandermanagement vaardigheden, onderzoeksvaardigheden, intervisie, veiligheid, mediawijsheid, et cetera.

Een leuke afwisseling tijdens de presentatie die in laat zien dat er heel veel onderwerpen zijn en je dus echt een goede keuze moet maken. Uiteraard komen veel van de onderwerpen die we bedacht hebben terug in de opzet van Serge de Beer. Leuk is dat de training gratis te vinden is op het internet onder het kopje the Learningtour.

Dit artikel is ook gepubliceerd op Innovatie in ICT en Onderwijs, klik hier om je op de RSS-feed te abonneren.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.