Themamiddag rond Burgerschap

cviweb / Themamiddag rond Burgerschap

Themamiddag rond Burgerschap

met Expertisepunt Burgerschap, Jaap van Gils van de werkgroep digitaal Burgerschap,

Annemarie van der Riet & Bart Dekker (ROC van Nijmegen), Jeroen de Boer (Firda) en Wouter van der Horst (Mediacollege Amsterdam)

woensdagmiddag 6 december 2023 in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch

Themamiddag rond Burgerschap

Oa. over de Werkgroep Digitaal Burgerschap, het Dialoogspel voor Burgerschap, diverse projecten i.h.k.v. Digitaal Burgerschap, Kansenongelijkheid door onderwijstechnologie in het MBO.

Met medewerking van:

Annemarie van der Riet (Projectleider Persoonlijk Burgerschap, ROC Nijmegen)

Bart Dekker (Projectleider Burgerschap en Brede Vorming, ROC Nijmegen)

Jeroen de Boer (Projectleider digitaal burgerschap bij Firda)

Wouter van der Horst (Expertisepunt Burgerschap en Practor Mediawijsheid bij Media College Amsterdam)

Jaap van Gils (werkgroep Digitaal Burgerschap, Expertisepunt Burgerschap)

 

We gaan graag met jullie aan de slag op woensdagmiddag 6 december 2023 in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch.

Het programma is inmiddels bekend en lees je elders op deze pagina.

 

Je kunt deze middag starten met een lunch; we sluiten af met een informele netwerkborrel in de Huiskamer van het Innovatiehuis.

Er is nu nog beperkt plaats voor deze Themamiddag in ‘s-Hertogenbosch op woensdagmiddag 6 december. Je kunt aanmelden via de online databank 

Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch, woensdagmiddag 6 december 2023

Vanuit Expertisepunt Burgerschap, werkgroep Digitaal Burgerschap zal Jaap van Gils (Beleidsmedewerker expertisepunt Burgerschap) een introductie geven over het thema digitaal burgerschap en laten zien wat vanuit de werkgroep beschikbaar is aan artikelen, hulpmiddelen en materialen.

Annemarie van der Riet en Bart Dekker  (ROC Nijmegen) presenteren Dilemma Dinsdag, dialoogspel voor Burgerschap. Gaan geloof en lhbti+ samen? Slow fasion tegen de koopgekte in? Reizen met vliegschaamte? Mag jij alle kleding aan die je wil? We zitten vol met dubbele morele dilemma’s. Een goed gesprek met je klas is spannend. Studenten en wijzelf leren van beroemdheden via socials te overtuigen met meningen in soundbites. Het dialoogspel Dilemma Dinsdag Persoonlijk Burgerschap van ROC Nijmegen kan je helpen. Ervaar je hoe het is om met dit spel een dialoog te oefenen. Je verdiepen in de meerdere perspectieven met studenten is weldadig in deze tijd. Verras jezelf & ontdek samen.

Jeroen de Boer (projectleider digitaal burgerschap bij Firda) zal een aantal projecten uitlichten die bij Firda i.h.k.v. digitaal burgerschap ontwikkeld en/of al uitgevoerd worden: De Pit, de Geocache Digitaal Burgerschap en De Waardenzegger. In deze projecten komen verschillende aspecten met betrekking tot het thema digitaal burgerschap aan de orde, zoals desinformatie en AI, maar ook het vinden van een juiste digitale balans en het kunnen voeren van een waardendialoog.

Wouter van der Horst (Expertisepunt Burgerschap en Practor Mediawijsheid bij Media College Amsterdam) gaat in op het laatste onderzoek van het practoraat naar kansenongelijkheid door onderwijstechnologie in het mbo. Daarbij hebben we concrete tips opgehaald bij docenten over hoe je om kunt gaan met het feit dat niet alle studenten dezelfde toegang hebben tot technologie en dat er een groot verschil is in digitale vaardigheden.

Er is nu nog beperkt plaats voor deze Themamiddag op woensdagmiddag 6 december. Je kunt aanmelden via de online databank 

De Themamiddag start om 13 uur, eindtijd ca. 17 uur. Jouw bijdrage voor deze themamiddag is € 55,= (inclusief de afsluitende netwerkborrel). Je kunt ook voorafgaand lunchen met de inleiders en deelnemers, dan betaal je € 70,= en ben je welkom vanaf 12 uur. Locatie : Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch.