Themamiddag Nudging in het onderwijs

cviweb / Themamiddag Nudging in het onderwijs

Themamiddag Nudging in het Onderwijs

Een duwtje in de goede richting: hoe verander je gedrag bij studenten?

met Ester Scholten (ECBO) en Robert Weijers (promovendus Erasmus Universiteit Rotterdam)

vrijdagmiddag 1 april 2022 in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch

Themamiddag Nudging in het Onderwijs

Een duwtje in de goede richting: Hoe verander je gedrag bij studenten?

Gepland op vrijdagmiddag 18 februari 2022 > wegens storm Eunice afgelast, wordt nieuwe datum gepland in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch

“Een nudge is een kleine verandering in de omgeving, waardoor de kans groter wordt dat een gewenste optie wordt gekozen”.

Robert Weijers (promovendus bij de Erasmus Universiteit Rotterdam) en Ester Scholten (onderzoeker bij ECBO) maken deel uit van de onderzoeksprojectgroep Nudging in het onderwijs.

Het onderzoeksproject Nudging in het Onderwijs is een samenwerking van zeven partners: de Erasmus Universiteit Rotterdam, Da Vinci College, Hogeschool Rotterdam, De Rooi Pannen, BUAS, ECBO, en de TU Eindhoven. Wetenschappers, docenten, en management van deze instituten werkt samen in dit project met als gezamenlijke doel om studenten te helpen autonoom leergedrag te laten zien op het MBO. Het onderzoeksproject wordt mogelijk gemaakt door de subsidie voor Praktijkgericht onderzoek van NWO-NRO.

Meer informatie over het onderzoeksproject vind je op: http://nudginginhetonderwijs.nl/

Ester en Robert zijn betrokken bij het onderzoeksteam en zullen ook betrokken docenten vragen om bij te dragen aan deze themamiddag in het Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch.

Live in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch, vrijdagmiddag 1 april 2022

Door de storm Eunice uitgesteld, dus nieuwe kans om aan te melden.

Tijdens deze themamiddag over

Nudging in het onderwijs

nemen Robert Weijers (promovendus bij de Erasmus Universiteit Rotterdam) en Ester Scholten (onderzoeker bij ECBO) je mee in het concept van nudging toepassen in het onderwijs.

Nudging is een psychologisch principe waarbij positieve keuzes op een subtiele manier naar voren worden geschoven, zonder keuzevrijheid te beperken. Je ontdekt waarom mensen irrationele wezens zijn, hoe je daar handig gebruik van kan maken om gedrag te sturen.

Je gaat aan de slag met het bedenken hoe nudges toe te passen zijn in jouw praktijk.

Deze bijeenkomst is geschikt voor docenten, lerarenopleiders en onderwijskundigen.

Heb je vragen hierover of wil je ook jouw ervaringen inzetten, mail dan naar ellenelemans@cviweb.nl

De Themamiddag start om 13 uur, eindtijd ca. 17 uur. Jouw bijdrage voor deze themamiddag is € 55,= (inclusief de afsluitende netwerkborrel). Je kunt ook voorafgaand mee lunchen met de inleiders en deelnemers, dan betaal je € 70,= en ben je welkom vanaf 12 uur.

Aanmelden kan via de online databank