Themasessie Meesters der Creativiteit

cviweb / Themasessie Meesters der Creativiteit

Meesters der Creativiteitsessie

“Zo meet je creativiteit in een organisatie”

met Drs. Nel Mostert

Creativiteit en Innovatie Management (MCCIM)

vrijdagmiddag 16 september 2022 in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch

Meesters der Creativiteit sessies

in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch

Deze themasessie worden georganiseerd in het kader van de Creatieve Beweging.

Tijdens deze bijeenkomsten zullen we creativiteit vanuit een meer wetenschappelijke kant benaderen. De “Meester der Creativiteit” zal zelf aan het woord zijn, maar ook in gesprek gaan met de deelnemers. In 2021 hebben we deze middagen georganiseerd met Pieter Baay (Onderwijs124) en Bart van Rosmalen (HKU) – “Kringen maken bij Innovatie”, met Han van der Meer (TU Delft, Saxion), Katrina Heijne en Willemijn Brouwer (TU Delft en EACI) – “Creativiteit beweegt” en met Jeroen Lutters ( Lector Kunst&Cultuur educatie, Artez).

In schooljaar 2022 – 2023 zijn de volgende “Meesters der Creativiteit” sessies gepland op vrijdag 16 september 2022:

vrijdag ochtend 10 – 12:30 uur

Prof Catelijne van Middelkoop (Practor Betekenisvolle Creativiteit bij SintLucas) en haar practoraatsleden

Onder [Kennis] Constructie

 

vrijdagmiddag 13:30 – 16 uur

Nel Mostert (MCCIM, Creativity en Innovatie Management)

Zo meet je creativiteit in een organisatie

 

Tijdens deze sessies gaan de deelnemers kort met elkaar in gesprek na een kennismaking, is/zijn “De Meester(s)” aan het woord en ga je het geleerde vertalen naar jouw eigen praktijk. Elke middag start om 13 uur in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch. Dit kan corona-proof tot 20 personen live plaatsvinden. Als de corona-maatregelen dit noodzakelijk maken, gaat de bijeenkomst sowieso online door.

Je kunt je voor deze dag, het “Meesters der Creativiteit” evenement voor (één van) beide sessies op vrijdag 16 september 2022 aanmelden, zie hiernaast de mogelijkheden.

Je kunt voor elke sessie apart aanmelden, al dan niet mét lunch in het Innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch, of voor de hele dag inclusief lunch.

We sluiten deze dag af met een netwerkborrel, waar je ook andere collega’s uit de sector kunt ontmoeten, die actief deel uitmaken van de Creatieve Beweging.

‘Zo meet je creativiteit in een organisatie’

Drs. Nel Mostert van MCCIM

Meester der Creativiteit Drs. Nel Mostert (MCCIM voor Creativiteit en Innovatie Management) neemt ons mee naar de krochten van de oorsprong van creativiteit. We starten een zoektocht naar waar creativiteit begint binnen een organisatie. Dit doen we met het doel om die creativiteit meetbaar te maken zodat het voor leidinggevenden eenvoudig is om dit te verbeteren.

Immers: zonder creativiteit géén innovatie!

Als je denkt dat creativiteit een ongrijpbaar iets is, of dat het stimuleren van creativiteit een onbegonnen zaak is, dan weet je na deze middag wel beter. We gaan ontdekken dat creativiteit wel degelijk tastbaar, aanwijsbaar, voelbaar en zelfs meetbaar is. En daarmee maken we het stimuleren van creativiteit heel praktisch, uitvoerbaar, te managen.

Deze sessie toont aan dat creativiteit te meten is op 8 dimensies in een organisatie. Voor praktijkgerichte managers en leidinggevenden die de creativiteit en innovatie in de organisatie wil verbeteren, zijn deze 8 dimensies een eye-opener en een game-changer. We hebben het hier over het meten van creativiteit op de dimensies: 1) organisatie, 2) idee Management, 3) resultaten van Problem Solving sessies, 4) creativiteit binnen teams, 5) creativiteit van individuen, 6) de creativiteit van ideeën, 7) de beschikbare bronnen voor ideegeneratie en 8) de emoties binnen de organisatie.

We gaan deze dimensies natuurlijk niet ‘cadeau’ geven. Aan de hand van een quiz toetsen we éérst jullie ervaringen. Dan zal Nel Mostert vanuit haar achtergrond als Innovation Process Facilitator bij Unilever R&D haar inzichten delen over hoe ze binnen een internationaal concern als Unilever deze dimensies heeft gedefinieerd. De deelnemers aan deze sessie ontvangen het artikel ‘How to measure creativity on 8 different levels in your organization’.

Deze Themasessie op vrijdagmiddag 16 september 2022 start om 13:30 uur, eindtijd ca. 16 uur. Jouw bijdrage voor deze themasessie is € 55,= (inclusief netwerkborrel). Je kunt voorafgaand ook mee lunchen met de inleiders en deelnemers, dan betaal je € 70,= en ben je welkom vanaf 12:30 uur.

Of meld je aan voor de hele dag, ’s ochtends neem je deel aan “Onder [Kennis] Constructie“, de sessie van het Practoraat Betekenisvolle Creativiteit van SintLucas met Prof. Catelijne van Middelkoop. Jouw bijdrage voor beide sessies inclusief lunch is dan slechts € 95,=, inclusief de afsluitende netwerkborrel in de huiskamer van het Innovatiehuis, waar je ook de collega’s van de Creatieve Beweging kunt ontmoeten.

Je kunt je aanmelden kan via de online databank of mail ellenelemans@cviweb.nl