Themamiddag met BVMBO: Meer tijd voor kwaliteit!

cviweb / Themamiddag met BVMBO: Meer tijd voor kwaliteit!

Themamiddag met BVMBO: Meer tijd voor Kwaliteit!

Vrijdagmiddag 2 februari in het Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch

Meer tijd voor kwaliteit!

Een brainstorm over hoe we ons mbo onderwijs mean and lean kunnen organiseren.

BVMBO en CvI organiseren samen deze Themamiddag in het Innovatiehuis.

Werkdruk, een hot item op dit moment. PO in actie kreeg duizenden mensen op de been. In het mbo is de situatie niet anders: urennormen, (interne) audits, inspectie, keuzedelen, herziening kwalificatiedossier maar ook een dynamische arbeidsmarkt met veel veranderingen in ons vak dat vraagt om continue nieuw, actueel beroepsonderwijs dat aansluit op de beroepspraktijk. Het systeem van jaartaken, afvinken en verantwoorden piept en kraakt aan alle kanten.

Op vrijdagmiddag 2 februari 2018 organiseert de BVMBO in samenwerking met het CVI een brainstorm bijeenkomst om te onderzoeken hoe we minder kunnen doen met hetzelfde resultaat, we verspilling van arbeidskracht en andere inspanningen tegen kunnen gaan door ons onderwijs anders te organiseren om de werkdruk te verlagen en om te zetten in werkplezier.

Wil je meedoen? Iedereen met belangstelling voor dit thema is welkom.

Tijdens deze Themamiddag Meer tijd voor kwaliteit! zullen een aantal docenten hun visie op ‘meer tijd voor kwaliteit’ geven, zal het ecbo het onderzoek naar werkdruk in het mbo presenteren en geeft Marloes van Bussel van NCP Eqavet een inkijkje in hun aanpak om de onderwijskwaliteit binnen teams te verbeteren om de discussie en brainstorm in te leiden.

Doe jij ook mee? Leden van de BVMBO kunnen zich gratis aanmelden, voor niet BVMBO leden is de bijdrage € 45,-.

Wil je vooraf lunchen? Dat kan, dan ben je vanaf 12 uur welkom in de huiskamer van het Innovatiehuis. Kosten voor de lunch bedragen 15 euro. Om 13 uur start het programma. We sluiten de middag af met een informele netwerkborrel

Waar: Innovatiehuis, Koningsweg 38, 5211 BL ’s-Hertogenbosch

Wanneer: 2 februari 2018, vanaf 13 uur

Jouw bijdrage: leden BVMBO gratis, niet leden 45 euro (lunch facultatief 15 euro).

Aanmelden: BVMBO leden aanmelden via deze link, niet leden kunnen zich aanmelden via de CvI databank