Pot goud bij ROC Midden Nederland, Ger Roelen en Henk van Rijssen

cviweb / cviov2010  / Pot goud bij ROC Midden Nederland, Ger Roelen en Henk van Rijssen

Pot goud bij ROC Midden Nederland, Ger Roelen en Henk van Rijssen

Oude bekenden, dus ook Lizzie en Chiel weer eens gezien. Door middel van een tijdslijn namen Ger en Henk de bezoekers (niet al te grote aantallen) aan de workshop, mee door de tijd van Blackboard bij het ROC Midden Nederland.
Even wat getallen 27.000 gebruikers, waarvan 12.000 de afgelopen 30 dagen. 1.700 actieve cursussen .
Mooie statistieken over het gebruik van Blackboard per uur en per week.
Bewijs dat er 7×24 uur gebruik gemaakt wordt van de ELO dus weer geleverd.
Natuurlijk kun je alles mooi laten zien, maar ook hebben Henk en Ger soms het gevoel dat het niet allemaal rozengeur en manenschijn is.
Met een schema lieten ze zien, in hoeverre Blackboard ingezet wordt bij het ROC Midden Nederland en in welke fase het zich bevindt. Conclusie is dat er nog een pot goud te vinden is, bij de inzet van Blackboard in het onderwijs.
Daarna sloot Henk van Rijssen aan bij de leefwereld van de leerling en liet zien dat leerlingen van nu niet meer alleen met een PC op internet bewegen. Ook wil de leerling wel de informatie van school en de communicatie met school altijd en overal hebben. Maar ook wil de leerling niet dat school inbreekt in zijn eigen sociale netwerken. Blackboard 9 biedt de mogelijkheid om zelf bijvoorbeeld Facebook koppelingen te leggen.
De toekomst lonkt….en met de zeer kleine groep Blackboard ondersteuners in het ROC blijf ik vinden dat er topprestaties geleverd worden, maar het draagvlak op managementsniveau wat laag blijft.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.