ROC van Amsterdam Topconcepten

cviweb / Geen categorie  / ROC van Amsterdam Topconcepten

ROC van Amsterdam Topconcepten

Wat een pech……eerst een presentatie in het Hotel (wel echte stoelen) dat niet echt makkelijk te vinden is en dan de stroomuitval.
Hans Kasperse en Nelie Groen losten het probleem fantastisch op. Het bewijs dat je echt geen powerpoint nodig hebt.
Topconcepten zijn grote innovatieve projecten waar het ROC van Amsterdam veel tijd en geld in steekt. Een voorbeeld is het College Hotel, waar in samenwerking met partners in gelijkwaardigheid geïnnoveerd wordt. Ook een mobiliteitscentrum in samenwerking met de Innovam staat op stapel (he dat is een bekende, wij ook)
Het is wat kort door de bocht zo maar eigenlijk komt het er op neer dat bedrijven en scholen niet zonder elkaar kunnen en dat je af en toe als school top down zaken moet regelen. Docenten moeten soms overtuigd worden van het feit dat de buitenwereld met een en het zelfde verhaal opgezocht moet worden.
Na met z’n allen een stukje uit Ratatouille gekeken te hebben (zo werk je samen!) mochten we zelf aan de slag en een Topconcept bedenken. Lekker out of the box. Hoe werk je samen om onderwijs te innoveren en wat doe je dan. Voorbeeld van mij en mijn collega, RoC op de wallen…viel helaas niet in de prijzen. De prijs was trouwens een lego basis door, bouwen vanaf de grond.
Dit is teruglezen wel een heel beknopt verhaal en ik vergeet het hele onderzoek met de 4 kwadranten nog. Weet zeker dat het ROC van Amsterdam op hun eigen blog er wel iets meer over zegt. (Compliment nogmaals voor Hans en Nelie!)

1 Comment
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.