Vandaag gedaan en ook nog geluisterd!

cviweb / cvimc2019  / Vandaag gedaan en ook nog geluisterd!

Vandaag gedaan en ook nog geluisterd!

Vandaag gedaan

De workshop ‘Aan de slag met Microsoft Teams’ van Miranda Sidler en mijzelf werd drukbezocht. We hebben bij dertig deelnemers (helaas) de deur moeten sluiten. De ruimte was vol.

We hadden een spannende start, want de techniek liet het even afweten. Maar terwijl we het eerste deel presenteerden, konden we ook de problemen oplossen. Kort samengevat hebben we het volgende gedaan:

  • Een korte introductie van onszelf
  • Een uitleg over de Microsoft Educator Community (omdat we allebei MIEE zijn)
  • Uitleg over wat Microsoft Teams is
  • Uitleg over hoe de opdrachten in Microsoft Teams werken
  • Even geëxperimenteerd met Microsoft Teams

Ongeveer een derde van de deelnemers was al bekend met Microsoft Teams. De rest nauwelijks of helemaal niet. Het was dan ook leuk om vragen, maar ook antwoorden vanuit de deelnemers te krijgen. Misschien dat toch niet alle vragen beantwoord zijn, voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Ondanks dat technisch niet alles helemaal soepel verliep, kan ik tevreden terugkijken op onze workshop.

En ook nog geluisterd!

Vandaag heb ik nog een paar workshops gevolgd. ‘Trots, vertrouwen en lef & Leermiddelen’ bezocht ik vanochtend als eerste. De workshop was niet helemaal wat ik dacht, maar uiteindelijk wel heel interessant. Maaike Stam, Manon Geven en Sonja Prenen gaven mij nieuw inzichten in de keten van uitgeverij tot student van (digitale) leermiddelen.

Daarna bezocht ik ‘De docent heeft een update nodig’. Deze workshop startte ook met wat technische problemen, maar die werden snel opgelost. Esther Flink en Rita de Vries-Ellen lieten zien hoe er aan digitale vaardigheid van de docent wordt gewerkt om het blended learning mogelijk te maken. Ze maakten goed gebruik van Padlet en Mentimeter. Ik herkende veel van wat zij vertelden, waarschijnlijk omdat ik digicoach ben.

Tot slot

Dé CVI management conferentie 2019 is nu weer voorbij. Het waren twee inspirerende dagen, waarin ik veel mensen heb gesproken. Ik heb een hoop geleerd en dat maakte het voor mij waardevol. Volgend jaar hoop ik er ook weer bij te zijn (met een workshop natuurlijk).

1 Comment
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.