Vandaag luisteren, morgen doen!

cviweb / cvimc2019  / Vandaag luisteren, morgen doen!

Vandaag luisteren, morgen doen!

Vandaag luisteren

Na de aftrap op het veld van het Cars Jeans Stadion met een spectaculaire optreden van studenten van het ROC Mondriaan en enkele sprekers, begonnen de workshops en MBO Talks.

Voor mij is dit de eerste keer dat ik op de CVI management conferentie ben. Na jarenlange ervaring in het PO, werk ik nu sinds oktober in het MBO. Ik had dus geen idee wat me vandaag te wachten stond…

De eerste workshop waar ik bij aansloot was de Grote Mondriaan Innovatieproeverij. Er werd op ludieke wijze kennis gemaakt met elkaar. Daarna vertelden Erik Woning, Marjolein van Daalen en Debora Morssink over de ontwikkeling van innovatie (vroeger – nu – toekomst) binnen ROC Mondriaan. En werd met ons  nagedacht over hoe innovatieve projecten succesvol kunnen worden gemaakt met de Innovation Sprint.

De tweede ronde heb ik enkele MBO Talks gevolgd. Dat zijn een soort van (kortere) TED Talks. Daarvan wil ik die van JaapJan Vroom nog even benoemen. Hij wist in 12 minuten uit te leggen, dat leraren door de opkomst van kunstmatige intelligentie, waarschijnlijk overbodig worden. En ook waarom dat helemaal niet erg is!

In de laatste ronde van deze eerste dag, heb ik in het bos gewandeld. Niet echt natuurlijk, maar virtueel! Tijdens de Pay Attention-wandeling was ik ‘in gesprek’ over alle afleiding, die digitalisering met zich meebrengt. Na de wandeling werd ik verder begeleid door Jorrit Arntzen in mijn tour om te zien of ik de techniek beheerst of de techniek mij.

Vandaag heb ik dus veel inspirerende innovatie gezien en ervaren. De sfeer was uitstekend! Ik heb veel mensen gesproken en vooral veel geluisterd.

Morgen doen!

Morgen mag ik zelf aan de slag en dan vooral met Microsoft Teams. Want tussen 13:00 en 14:00 uur geven Miranda Sidler en ik de workshop Aan de slag met Microsoft Teams in skybox 4.21.

Tijdens deze workshop zullen we een introductie geven in wat Microsoft Teams voor moois kan betekenen voor jouw onderwijs.

1 Comment
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.