You ain’t seen nothing yet

cviweb / cviov2012  / You ain’t seen nothing yet

You ain’t seen nothing yet

Het is pauze en ik zit aan de Bloggerstafel. Mede-Bloggers schuiven af en aan. Het is net een reünie van oud klasgenoten. Hee Willem! Hallo Annemarie! Wilfred, ook hier? Overal een uitwisseling van ervaringen en doorgeven van de nieuwste ontwikkelingen.

Het is mooi weer. Buiten staan overal groepjes mensen levendig met elkaar te praten. Ik zit binnen achter het glas, maar aan hun gebaren te zien zijn het af en toe felle discussies. Collega’s die vanuit dezelfde beroepsachtergrond maar komende van uiteenlopende ROC’s de locale ontwikkelingen bespreken. Overal herkennning: Zitten jullie daar ook mee? En hoe hebben jullie dat opgelost?

Er lopen cameramensen in de gang. Annemarie Hoeveaars (CvI) wordt geïnterviewd. Misschien is ze vanavond op de TV te zien. Ondertussen kloppen op de Bloggerstafel de Bloggers verbeten door aan hun berichten. Collega Klaas loopt langs. Ik zie hem maar hij mij niet. Waarschijnlijk blij dat ook voor hem de presentatie er op zit.

Tot nu toe boeiende presentaties gezien. De Keynote van Adjied Bakas (zie elders op deze blog) was zoals altijd weer een huzarenstukje. We heb ben hem op ROC Eindhoven al eerder gezien. Ik zie hem nog staan op de grasmat van het PSV-stadion met een bontjasje aan .

De teneur van zijn verhaal was: overal komen opnemers. Al onze bewegingen worden gelogd. Voor een groot deel dragen we daar zelf al aan bij door iedere keer als we een app installeren op onze mobiele apparatuur we instemmen dat onze locatie wordt doorgegeven. En via facebook geven we ook al door wat we lezen, waar we naar kijken en wat we leuk vinden. Privacy gaat op de helling. Auto’s gaan rijden zonder dat de chauffeur hoeft in te grijpen. En dat wellicht volgend jaar al. Oude banen verdwijnen maar nieuwe zullen verschijnen. 90% van het huidige werk bestond 100 jaar geleden nog niet eens. En dat zal door gaan.

Wat hier ook van waar mag zijn: als je om je heen kijkt zie je overal geïnspireerde mensen die bezig zijn om te proberen de grenzen van onderwijs en ict een klein beetje te verleggen. Op sommige terreinen gaat het langzamer en bv bij tablets gaat het razend snel. Alles gaat steeds meer met alles praten. Digi/smartboards kunnen op korte termijn weer op de digitale schroothoop door de opkomende combinatie van tablets en beamer. Iedereen zijn eigen smartboard! Het interessantste stuk moet nog komen. You ain’t seen nothing yet.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.