Zet je presentatie (alvast) online!

cviweb / cviov2010  / Zet je presentatie (alvast) online!

Zet je presentatie (alvast) online!

Vanmorgen kreeg de redactie het verzoek van een presentator om de documenten behorende bij een presentatie op het weblog te plaatsen.
Helaas hebben we daarvoor niet de ruimte (en de tijd) maar dat is gelukkig ook niet nodig want iedereen kan dat heel makkelijk zelf!

Zo kun je een gratis account aanmaken bij bijvoorbeeld Slideshare.net, maar ook Google Documents geeft prima mogelijkheden om documenten en presentaties online te zetten. Zorg er daarbij dan wel voor dat je de bestanden openbaar maakt zodat iedereen ze kan inzien.
Als voorbeeld heb ik hiernaast een presentatie gevoegd die bij Google Documents staat. Zo’n presentatie is dus ook te “embedden” binnen een webpagina.

Heb je je presentatie ergens staan, dan kun je ons natuurlijk wel de link doorsturen zodat wij die kunnen plaatsen.

GOUDEN TIP:
Zo’n link is vaak heel lang. Maak daarom gebruik van een zogenaamde url shortener die je link een stuk korter maakt. Die korte url kun je weer opnemen in je presentatie zodat bezoekers deze kunnen noteren om alles thuis nog eens rustig door te kijken. De kortste url shortener die ik ken wordt aangeboden door https://u.nu. Het mooie van deze service is ook dat wanneer je een vraagteken plaatst achter de door jou gegenereerde url je statistieken krijgt over hoe vaak deze url gebruikt is. Zo zie je ook nog hoeveel mensen je presentatie hebben aangeklikt!

Zo is bijgaande presentatie ook te bekijken via: https://u.nu/72ea8
het bijbehorende document is te zien via: https://u.nu/25ea8
Ter vergelijking, de lange url ziet er zo uit:
https://docs.google.com/Doc?docid=0AZmh2JDjNbluZGhjOXg0bmZfMTVoanMyazVndA&hl=nl

De links horen bij presentatie 28 over Burgerschap nu meten! van ROC A12

1 Comment
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.