12 MBO Colleges in 12 minuten

cviweb / cviov2018  / 12 MBO Colleges in 12 minuten

12 MBO Colleges in 12 minuten

Vorig jaar heb ik een MBO Talk gegeven en dat viel me niet mee. De talks die ik vandaag gezien heb, liepen heel wat gesmeerder dan die van mij. 

Pascal Koole en Paul van Maanen, allebei van ROC Midden Nederland, lieten in 12 minuten zien wat er is bereikt met, en geleerd van, een groot professionaliseringstraject bij 12 MBO Colleges rondom het digitaliseren van al het onderwijs.

Paul had zich speciaal uitgedost om zoveel mogelijk klanten naar binnen te halen. Dat ging hem goed af! Verder was hij vooral ondersteunend en faciliterend aanwezig, zoals het een CvB voorzitter betaamd.

Pascal straalde rust en expertise uit. In een aantal heldere sheets kwamen allerlei aspecten langs. Ik zou haar altijd benaderen om advies als je als instelling zo’n zelfde soort professionaliseringsslag wilt maken. 

Een van de belangrijkste leerpunten was om veel eerder de studenten te betrekken bij zo’n traject. Over het hele traject is van alles en nog wat te vinden op www.pascalkoole.nl, een website die hoe dan ook het bezoeken waard is.

Ik had nog nooit eerder analoog getwitterd trouwens. Niet met de telefoon maar via een papieren vliegtuigje konden vragen, opmerkingen, emoticons en hashtags het toneel opgegooid worden. Een mooie vondst. Dat ga ik ook een keertje doen.

1 Comment
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.