BlockChain – De Student Centraal (dia’s)

cviweb / cviov2018  / BlockChain – De Student Centraal (dia’s)

BlockChain – De Student Centraal (dia’s)

Met veel plezier gaf ik in de 3de ronde de presentatie ‘BlockChain – De Student Centraal”. Vanwege het aantal bezoekers nog een keer in de herhaling gedaan in de 7de ronde. Collega-edubloggers Maaike Stam en Ger Roelen hebben er al over geschreven, waarvoor dank! Het is nu eenmaal moeilijk live-bloggen over je eigen sessie. 😉

Wat opmerkingen erbij:

  • Modellen en analogieën beschrijven de werkelijkheid nooit 100%. Ik heb een poging gedaan concepten zo eenvoudig mogelijk toe te lichten zonder in te boeten op accuraatheid.
  • Mijn cryptografie kennis is beperkt en tegelijk merk ik dat er online tussen experts nog wel onenigheid is over wat nu wel en niet kan met cryptografie. Niet storend verder en het hoort ook bij deze fase van ontwikkeling.
  • Ik merk dat vriendelijk zaken ‘op spanning zetten’ met bekenden uit het saMBO-ICT netwerk de interactie leuk maakt. Zo kreeg ik in de inleiding gelijk de vraag of ik ‘een believer’ van BlockChain ben. Ik denk/hoop dat mijn toonzetting daar te nuchter voor was. Overigens ben ik wel lyrisch over ‘zelfsoevereiniteit’ en een sterke informatiepositie voor onze studenten en ik denk dat cryptografie dat mogelijk maakt.

De presentatie is hier te bekijken: Blockchain – De Student Centraal

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.