Meesters der Creativiteit met Jeroen Lutters : “De (onder)waardering van de creatieve MBO-er – over de taal van de rechterhersenhelft”

cviweb / Innovatiehuis  / Meesters der Creativiteit met Jeroen Lutters : “De (onder)waardering van de creatieve MBO-er – over de taal van de rechterhersenhelft”

Meesters der Creativiteit met Jeroen Lutters : “De (onder)waardering van de creatieve MBO-er – over de taal van de rechterhersenhelft”

In de serie “Meesters der Creativiteit”
vrijdagmiddag 21 mei 2021 in Innovatiehuis ‘s-Hertogenbosch (online bijeenkomst vanwege de corona maatregelen)

De (onder)waardering van de creatieve MBO’er :

Over de taal van de rechterhersenhelft

met Jeroen Lutters (Lector Kunst&Cultuur educatie, Artez)

en studenten als ervaringsdeskundigen.

Mbo-ers worden veelal ondergewaardeerd door een eenzijdig systeem van classificatie. De ‘ ranking’ – die we terugvinden in inkomen en status- is gebaseerd op een verouderd systeem, waarin de theoretische – cognitieve vaardigheden, hoger worden aangeschreven dan de praktische-creatieve vaardigheden. Deze manier van denken is, om in metaforen te spreken, gebaseerd op ‘ de taal van de linkerhersenhelft ‘ terwijl de samenleving anno 2020 vraagt om een meer uitgebalanceerd systeem, en in navolging daarvan een gelijkwaardige erkenning van ‘de taal van de rechterhersenhelft’.

Het wordt daarom tijd dat in het onderwijssysteem, te beginnen met een systeem van toetsing en beoordeling, de praktische en creatieve manier van denken en werken meeneemt, zodat de getalenteerde mbo-ers, die nu de maatschappelijke erkenning ontberen, kunnen stijgen op de maatschappelijke ladder, en daarmee de waardering krijgen waarop ze recht hebben in de eeuw van de creativiteit.

We nodigen jong en oud, docent en bestuurder en alle andere geïnteresseerden uit het onderwijs uit om zich alvast aan te melden voor deze inspirerende middag op vrijdag 21 mei.

We starten om 14 uur, eindtijd ca. 17 uur. Jouw bijdrage voor de themamiddag is € 55,=.

Meer informatie elders op deze website.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.