Succesvol door ons gefaciliteerd

cviweb / Conferenties  / CVI op toer  / Succesvol door ons gefaciliteerd

Succesvol door ons gefaciliteerd

CVI faciliteerde afgelopen maand de volgende bijeenkomsten:

MBO van de Toekomst

Op initiatief van Carlo Segers en met betrokkenheid van Rini Romme van de MBOraad heeft CVI het initiatief genomen voor een tweedaagse sessie: Operationaliseren van het MBO van de toekomst. Een toekomst gebaseerd op lessons learned. Een toekomst die voortborduurt op de mogelijkheden die het onderwijs in deze heeft aangegrepen.

In het coronatijdperk is het onderwijs flink opgeschud. Er is een waanzinnige versnelling en wendbaarheid in het opzetten van digitaal onderwijs.

Mooi dat we deze richting hebben uitgezet, hoe kunnen we dit nu in de praktijk gaan concretiseren en realiseren.
Twee dagen heeft het CVI met teams van Drenthe College en ROC Friese Poort gewerkt aan MBO van de toekomst met mooie resultaten die al meteen uitgevoerd kunnen worden.

Bekend maakt bemind – bijeenkomst Studentenraden

Op donderdag 28 oktober gingen leden van de studentenraden van de Noordelijke instellingen in Bakkeveen met elkaar in gesprek / aan het werk.
Doel van deze bijeenkomst was:
• Netwerk functie, dat de studentenraden elkaar beter leren kennen op een serieuze interactieve en leuke informele manier.
• Behandelen van een aantal inhoudelijke onderwerpen die de aanwezige deelnemers zelf belangrijk vinden.
• Werkvormen ervaren een aanleren, die anders zijn dan de gebruikelijke vergadertechnieken.
• Kennis maken en onderdeel zijn van het Future Center noord initiatief.

De deelnemers gaan de werkvormen die het CVI gebruikt heeft tijdens deze bijeenkomst toepassen op hun eigen instelling. Onderlinge afspraken zijn gemaakt en documenten uitgewisseld. Het was voor alle betrokkenen een zeer geslaagde bijeenkomst.

 

Social Inclusion sessie voor Noorderpoort

In ruim 24 uur hebben we met een delegatie van Noorderpoort plannen gemaakt om de instelling Inclusiever te maken. Het leverde een mooi overzicht van mogelijkheden op om hier aan te werken. Van zeer praktische, snel realiseerbare ideeën tot wat ideeën die wat meer tijd nodig hebben om te realiseren. Ook is er een basis gelegd voor een beweging binnen Noorderpoort.

Onder andere was er aandacht voor de mogelijkheden van uitbreiding van de reeds bestaande “Gender & Sexuality Alliance (GSA)”. In de volkskrant van vorige week werd het belang hiervan onderstreept: “Zo voelt bijna 70 procent van die leerlingen zich thuis op een school met GSA tegenover nog geen 48 procent op een school zonder”.

De mogelijkheden van inzet de Job monitor en de kansen die een onboarding programma biedt voor een social inclusion plan werden ook geconcretiseerd.

Driedaagse expeditie Groningse onderwijsbestuurders naar Rotterdam

Gebruik makend van het expeditiemodel bezochten we samen met 13 onderwijsbestuurders (PO/VO/MBO) Rotterdam. Geïnspireerd door een andere context, het spreken van een veelheid aan “unusual suspects”, een dag individueel Job Shadow lopen kwamen we de derde dag tot mooie gezamenlijke plannen voor “Retegoed” Gronings Onderwijs. Nieuwe inzichten en hechtere banden voor een wendbare sector zijn het resultaat. Met dank aan en gastvrij Rotterdam

Wil je voor jouw MBO school ook gebruik maken van onze expertise en ervaring? 

Mail naar Drs. A. (Addy) de Zeeuw voor de mogelijkheden. 

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.