Een i-coach is meer dan alleen een technovator!!

cviweb / cvimc2019  / Een i-coach is meer dan alleen een technovator!!

Een i-coach is meer dan alleen een technovator!!

I-coaches in het mbo hebben een ontzettend leuke, interessante en dankbare taak; het ondersteunen van docenten en onderwijsteams bij hun ambities om nog veel meer uit onderwijstechnologie te halen dan ze nu al doen! Het team ‘bruggen bouwen’ van Kennisnet en saMBO-ICT heeft onderzocht welke rollen zij nu eigenlijk allemaal vervullen en met name welke leervragen zij daarbij hebben. Op basis daarvan is een professionaliseringsprogramma ontwikkeld, een zgn. ‘Peergang’ waarin i-coaches (mediacoaches, ict-vaandeldragers, digi-ambassadeurs etc.) met elkaar en van elkaar leren onder begeleiding van experts.

De rollen van de i-coach

Voor de zes rollen die zijn verbeeld biedt het team vanaf september vier modules uit de Peergang aan: ‘De i-coach als trainer vs. coach’, ‘De i-coach als veranderkundige’, ‘De i-coach als onderwijskundige’ en ‘De i-coach als adviseur’. De i-coach kan een eerste kleine zelfscan doen om zichzelf ‘in te schalen’ en erachter te komen aan welke modules hij/zij het meest behoefte heeft.

De modules zullen zich grotendeels online afspelen middels synchrone workshops op afstand die begeleid worden door een expert. Ook de voorbereiding die voor elke les nodig is, staat online (op Wikiwijs).

De eerste pilot (De i-coach als trainer vs. Coach) is op 18 maart gestart en we brengen op LinkedIn steeds weer verslag uit van de opbouw, het ontwerpmodel en de ervaringen van elke workshop-avond (volg hiervoor teamlid Pascal Koole.

Alle mbo-instellingen kunnen vanaf 1 april hun belangstelling voor de Peergang kenbaar maken via deze site.Je wordt dan ook op de hoogte gesteld van de startdata etc.

De Peergang wordt zonder winstoogmerk georganiseerd en is bedoeld voor i-coaches met een structurele aanstelling die geborgd is in het beleid van de eigen mbo-instelling. Voor deze borging in het beleid bieden wij scholen ondersteuning in de vorm van een Masterclass.

Meer weten? Kom naar “Trots, vertrouwen en lef & professionalisering docenten, woensdag 14.15 uur in Skybox 406!

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.