@Nederlandsetocht Een alternatieve manier van leren…

cviweb / cvimc2019  / @Nederlandsetocht Een alternatieve manier van leren…

@Nederlandsetocht Een alternatieve manier van leren…

Zoek je een leuke afwisseling? Doe dan mee met de @Nederlandsetocht.

Een groep studenten van de opleiding Mediamanagement van het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) kregen de opdracht om voor 64 studenten tijdens een excursieweek een dag te organiseren. In plaats van een standaard uitje kozen zij ervoor om voor een wat meer leerzame activiteit te gaan. Ze bedachten hun eigen spel dat de studenten door verschillende steden liet reizen. Tijdens de reis werden ze aan tijd gebonden en kregen ze verschillende opdrachten en vragen over de plek waar zij zich op dat moment bevonden. Om te winnen moesten de door studenten gevormde groepjes zoveel mogelijk punten binnenhalen door de opdrachten vragen goed uit te voeren. De organisatie gebruikte Instagram om de tussenstand met de deelnemende studenten te delen. Hierdoor bleef het competitiegevoel hoog.

In eerste instantie dachten de deelnemende studenten gewoon een spel gedaan te hebben, maar al snel merkten ze tot hun verbazing ook daadwerkelijk wat geleerd te hebben. De studenten leerden namelijk plannen, organiseren, met tijdsdruk om te gaan en op tijd informatie aan te leveren. Dit resultaat was precies waar de organisatie op doelde. Leren hoéft dus helemaal niet saai te zijn!

Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de @Nederlandsetocht en hoe deze interactieve manier van leren in de praktijk werkt. U zal tijdens de workshop in spelvorm zelf ervaren hoe het is om op deze manier te leren.

Voorwaarde om te kunnen deelnemen: Opgeladen mobiele telefoon met WhatsApp

Skybox 4.10
5e ronde workshops
28 maart 2019, 10:45-11:45

Deze blogpost is aangeleverd door studenten van het Grafisch Lyceum in Rotterdam – oorspronkelijke afbeelding verwijderd 1-2-2024

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.