Keynote Roos Vonk

cviweb / cvimc2019  / Keynote Roos Vonk

Keynote Roos Vonk

Roos Vonk opent de CVI Conferentie met de Keynote.

Ze heeft onderzoek gedaan naar “Goede Voornemens” en hoe vaak we ze echt realiseren. Ze vraagt daarom of we ons “meer contact met studenten” of meer “Leven Lang Ontwikkelen” voornamen. Dat kwam maar weinig voor …

Veel mensen denken van zichzelf dat ze niet genoeg gemotiveerd zijn en dat ze daarom geen stappen zetten. Roos stelt: Zet eerst stappen, motivatie komt erna! Al groeiend dus, ook al begon je met tegenzin.

Als je je voornemens concreet opschrijft dan noemt ze dit een “Implementatie-Intentie”. Mooi woord, ook voor in een projectmethodiek denk ik.

Als je moeite hebt om op gang te komen, stel je zelf dan de vraag: Ga ik hier dood van? Oftewel: zijn we angsthazen omdat veranderen snel buiten onze comfort-zone ligt?

Roos focust zich vooral (qua onderwerp) op hoe een mens aan zichzelf werkt. Ze moedigt aan praktisch iets te doen, in beweging te komen. In plaats van heel lang stilstaan bij wat je precies wilt en waarom lijkt mij. De interactie die ze met het publiek zocht getuigde van lef, maar gaat in een stadion met de spreker op het veld wel verloren.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.