Nieuwe opleiding: smart media advisor

cviweb / cviov2012  / Nieuwe opleiding: smart media advisor

Nieuwe opleiding: smart media advisor

Een presentatie over de opleiding smart media advisor vanuit ROC van Amsterdam staat donderdagochtend op het programma. De presentatoren Auke van Scheltinga en Ben Vischer vertellen over een nieuwe eenjarige opleiding binnen het domein ICT.
Ben opent: deze opleiding is 1 jaar jong,kent een 50-tal studenten,diverse  nieuwe studenten zijn aangemeld.
Als je deze niveau 3 opleiding achter de rug hebt kun je bedrijven adviseren hoe om te gaan met bedrijfs-informatievoorziening en cloudtoepassingen.Op basis van de veranderde ict infrastructuren is er een behoefte vanuit het bedrijfsleven aan ict medewerkers die verstand hebben van cloud applicaties. De opleiding SMA gaat invulling geven aan deze behoefte.

Auke neemt het stokje over, hij is docent en tevens software ontwikkelaar.Hij is naast docent een user experience designer. Zijn focus is styling, look and feel. Hij schetst de veranderingen binnen het bedrijfsleven en de ontstane vraag.Op een kritische vraag: “wat kan een student nu na deze opleiding” volgt een betoog met een open einde. De opleiding is nog niet uitgewerkt.

Opzet en inhoud van de lessen: Lange aaneengesloten schooltijd: studenten zijn standaard van 9.00 – 15:30 aanwezig. In de praktijk is iedereen om 10.00 geestelijk en lichamelijk aanwezig. De opdrachten ontstaan uit persoonlijke uitdagingen en dilemma’s van de student. De inhoud van een site of blog zorgt voor het leren van html, plug-ins, css etc.Binnen de lessen staat ‘bring your own device’ centraal. Studenten zijn zuinig op hun eigen spullen waar ze zich gelijkertijd prettig bij voelen.Google apps staan centraal binnen de opleiding. De lessen kennen een hoog eigen initiatief gehalte.

Op de vraag: ‘wat maakt de opleiding speciaal’en “hoe kan dat in 1 jaar; skills aanbrengen als een adviseur en daarnaast voldoende kennis van de inhoud?”Dat lukt volgens de heren met name via bpv. De zaal is erg kritisch en er volgt een boeiende discussie.Enkele aanwezigen zien de opleiding als een lokkertje. Men denkt dat er te weinig inhoud gegeven kan worden in relatie tot de gekozen naam van de opleiding. Auke is het daar niet mee eens. Deze opleiding kan een gouden greep zijn op basis van huidige ontwikkelingen binnen een veranderende applicatiearchitectuur. Kenniscentra beginnen dit ook in de gaten te krijgen en haken aan.

Auke krijgt vanuit de zaal een pluim voor zijn wijze van docent zijn en bijbehorende betrokkenheid. Albeda gaat komend jaar ook starten met deze opleiding, ben benieuwd naar de olievlekwerking…….

2 Comments
 • Auke
  22 maart 2012 at 18:43

  Hmmm, dus jij was het die zo druk aan het typen was tijdens de gesprekken 🙂 leuk om terug te lezen bedankt! Auke

 • Willem van Dinther
  22 maart 2012 at 23:02

  Fijn om zo een bijdrage aan kennisdeling te kunnen leveren.
  Groet Willem

Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.