Welkom bij de Learning Community HILL Venray

cviweb / cviov2018  / Welkom bij de Learning Community HILL Venray

Welkom bij de Learning Community HILL Venray

Presentatoren: Alex van Vliet, Jeanet Laureijs en Jolanda Rijnders (Gilde Opleidingen)

Na geïnspireerd te zijn door de openingskeynote van Filip Dochy over Hill, en als provinciegenoot, is het voor de hand liggend dat je gaat kijken bij de workshop van de Learning Community HILL van de opleiding Welzijn van Gilde Opleidingen. Kennelijk vonden dat er meer, want het was goed vol in de ruimte.

Tijdens de sessie werden we meegenomen in het implementatietraject zoals dat momenteel plaatsvind binnen het opleidingsteam. Een focusgroep van een zevental docenten heeft een visiedocument geschreven en toestemming gekregen om hier mee aan de slag te gaan. Hierbij zijn nadrukkelijk alle teamleden bij betrokken. Een vijftiental docenten is begonnen om bij de eerstejaars studenten de elementen van HILL in het onderwijsprogramma te implementeren. Er werden wel een aantal voorbeelden gegeven over hoe het onderwijs er bij deze groep uitziet, maar een echt concreet beeld heb ik me niet kunnen vormen. Er vindt in ieder geval beduidend minder kennisoverdracht plaats en worden de studenten meer geactiveerd om met de kennis aan de slag te gaan. Er wordt geleerd aan de hand van authentieke opdrachten die uit het werkveld komen. Momenteel wordt een format ontwikkeld

Mooi om te horen was dat ook de studenten direct vanaf het begin betrokken werden bij de uitwerking van het plan. Zo zijn studenten ingezet om in de rollenspelen tijdens de training feedback te leveren. Inmiddels zijn er vier studenten die in diverse overlegplatforms aanwezig en laten hun stem horen. Deze studenten gaan op eigen initiatief ook de VMBO scholen in de buurt langs om de aankomende studenten te vertellen over hun onderwijssysteem.

Hierna volgde geanimeerde gesprekken tussen de aanwezigen in de zaal en de presentatoren. Als ik het allemaal zo hoor, heerst er veel passie voor dit onderwijssysteem binnen de opleiding. En dan kan het alleen maar slagen. Toch?

Geinteresseer? Wil je meer weten? Je kunt contact met ze opnemen.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.