De docent heeft een update nodig

cviweb / cvimc2019  / De docent heeft een update nodig

De docent heeft een update nodig

Rita de Vries en Esther Flink nemen ons mee in de worstelingen van het

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4-541x1024.png

Noorderpoort. Een waardevol kijkje in de keuken.

Aansluitend op de opmerkingen bij de opening op de eerste dag van Frank van Kalshoven, onderkent het Noorderpoort ook dat de rol van de docent om de nieuwe werkelijkheid onder ogen te zien gaat vertanderen. Met name de kwaliteiten die een docent nodig heeft zijn belangrijk.

Belangrijke vraag is dan wel: Hoe zorgen we ervoor dat docenten overweg kunnen en goed toegerust zijn om onze studenten van de toekomst op te vangen?

Om hier grip op te krijgen bekijken we aan de hand van twee voorbeeld docenten hoe je om kunt gaan met training van docenten.

Een van de uitkomsten is dat een aanpak op maat zeker van belang is. Niet elke medewerker is hetzelfde en heeft behoefte aan dezelfde scholing. Eigenlijk komt hier dezelfde notie naar boven als bij onze studenten. Ga niet uit van ‘one-size-fits-all’!

Ook kijken we naar een soort van piramide van maslow voor de kennis die docenten nodig hebben. Start met de meest basale kennis. Als die basis er niet is, kun je niet verder groeien.

Het Noorderpoort geeft aan dat waar we vroeger bezig waren met aanbieden van cursussen in groepsverband, er nu een groei is doorgemaakt naar trajecten als ‘bruggenbouwen’ van kennisnet. Stappen vooruit!

Wat aan het eind van de workshop blijft hangen is de vraag of de activiteiten bij Noorderpoort worden voortgezet. Het is een project met een einddatum. Ook blijkt dat er nog veel vragen zijn die om een oplossing vragen.

Geen berichten
Plaats een bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.